La CUP acusa els partits de 'descafeïnar' la moció sobre la consulta ciutadana


Temes relacionats

Suport del ple a la consulta ciutadana sobre la independència de Catalunya (20/oct/09)

Satisfacció a la plataforma pel suport del ple, tot i els canvis a la moció en suport de la consulta (20/oct/09)


  • Comparteix:

Membres de la CUP en una roda de premsa anterior

Membres de la CUP en una roda de premsa anterior

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) acusa els partits polítics del consistori d'haver descafeïnat la moció de suport a la consulta ciutadana sobre la sobirania de Catalunya. La formació independentista denuncia que el text aprovat és una moció buida de contingut, tot i que referma el compromís de continuar treballant amb la Plataforma Santcugatenca per l'Autodeterminació perquè la consulta sigui un èxit.

La CUP diu estar descontenta perquè 'als despatxos dels partits s'ha truncat de soca-rel la veu d'una assemblea que proposava una moció amb més contingut polític'. En aquest sentit, aquesta formació lamenta que el text aprovat no hagi inclòs conceptes com 'autodeterminació' i 'independència'.

Guim Pros és portaveu de la CUP.

Guim Pros

La moció original reunia conceptes polítics que no té la definitiva. S'ha rebaixat bastant el contingut.




Malgrat aquestes crítiques, la CUP continuarà treballant a la Plataforma Santcugatenca per l'Autodeterminació en l'organització de la consulta.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Unitat, unitat, unitat, unitat, unitat !!!!

Maribel. Enviat el 21/oct/09


Si la CUP forma part de la Plataforma i la Plataforma va avalar la moció el que cal fer és tancar files i no sembrar la llavor de la discòrdia. Unitat i endavant la consulta!

Marc. Enviat el 21/oct/09


Des de que es va conèixer la nova moció, la plataforma no es va reunir, per tant la plataforma no va avalar la moció. Els membres de la CUP acaten la decisió i segueixen treballant, i molt activament, al sí de la plataforma. No obstant, si hi ha coses que no es consideren positives s'han de dir, i això és el què s'ha fet. Unitat si, però amb autocrítica.Endavant amb la consulta!

santcugatenc. Enviat el 21/oct/09


La llavor de la discòrdia la sembren aquells que se salten les decisions de la plataforma, no els que denuncien irregularitats. El text de la moció no és el de la Plataforma, i dir-ho és una obligació

Tomàs. Enviat el 21/oct/09


La Plataforma té uns Portaveus i uns responsables als que se'ls ha de reconèixer legitimitat per representar a la Plataforma. Pel que jo sé aquests portaveus van estar informats en tot moment de l'estat de les negociacions i del redactat final. La discòrdia la sembra qui vol treure rèdit partidista de tot plegat. És veritat que el text de la moció no és de la Plataforma (ningú ho nega), és el del consens.

Marc. Enviat el 21/oct/09


Exacte. La discòrdia la sembra qui vol treure rèdit: Els partits que han entrat la moció a l'ajuntament i han passat per damunt de la plataforma quan encara hi havia un altre ple abans del 13d per parlar del tema. A més a més, després del resultat ajustat de la discussió al si de la plataforma, calia anar amb més cura. El fet que els partits saben que han comès un error queda demostrat pel fet que alguns, a nivell personal, han demanat perdó per com ha anat la cosa.

tomàs. Enviat el 21/oct/09


Jo no he sentit a cap partit demanar perdó ni ha ningú de la Plataforma que hagi dit que se'ls ha passat per sobre.

albert. Enviat el 21/oct/09


A veure, noiets impol·luts de les CUP, què és ben bé el que preteneu? Anar a la processó i, alhora repicar campanes? Voleu dir que esteu d'acord però que, també, no s'ha fet exactament com el manual de doctrina revolucionària exigeix? Em sap molt de greu tot plegat, em sap molt de greu haver de dir tot això. Però una cosa està ben clara, i això ho han d'entendre les CUP o el Sant Pare: si la moció no tenia l'aval de Convergènciai dels Iniciatius la cosa no tirava endavant. Tant us costa d\'entendre? Que esteu a Sant Cugat, minyons. Que això no és Berga... ho podeu entendre?

Lo Gaiter del Besós. Enviat el 21/oct/09


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.