Sant Cugat es decanta per dedicar la totalitat del segon FEIL a inversió


Temes relacionats

Els partits veuen amb bons ulls la reorientació del Fons Estatal d'Inversió Local (28/oct/09)

El segon Fons Estatal d'Inversió Local destinarà gairebé 8,5 milions d'euros a Sant Cugat (26/oct/09)


  • Comparteix:

En la primera edició del fons, els ajuts a Sant Cugat van sumar 13 milions d'euros

En la primera edició del fons, els ajuts a Sant Cugat van sumar 13 milions d'euros

Sant Cugat intentarà destinar a inversió els 8,5 milions d'euros que rebrà de la segona edició del Fons Estatal d'Inversió Local (FEIL), és a dir, la totalitat dels ajuts de l'executiu espanyol. D'aquesta manera, l'Ajuntament es decanta per no gastar el 20% del fons en despesa corrent, tal com permet el FEIL arran de les peticions de les entitats municipalistes.

En la segona edició del FEIL, l'executiu espanyol orienta les ajudes perquè els ajuntaments fomentin les bases de la futura llei d'economia sostenible, inverteixin en noves tecnologies i en medi ambient. Tot i això, una part d'aquests diners - fins a un 20% - pot servir perquè els consistoris puguin afrontar despeses corrents i apaivagar els efectes de la crisi.

El consistori local, però, contempla dedicar la totalitat a inversió i no a cobrir la despesa corrent, tal com explica l'alcalde, Lluís Recoder, en declaracions a Cugat.cat.

Lluís Recoder

A nosaltres ens agradaria no dedicar el 20% a despesa corrent perquè, sinó, no anirem situant la despesa de la ciutat al nivell que ens podem permetre.




Recoder ha valorat positivament el segon fons, però continua afirmant que els ajuts no resolen el problema de fons, que diu que és el finançament dels municipis.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.