L'esbós del nou reglament de Participació reflexiona sobre els consells de districte


Temes relacionats

L'oposició creu que l'esborrany de Participació té mancances en l'organització territorial ( 5/nov/09)


  • Comparteix:

El funcionament dels consells de districte serà motiu de debat per elaborar el nou reglament de Participació

El funcionament dels consells de districte serà motiu de debat per elaborar el nou reglament de Participació

L'esborrany del nou reglament de Participació Ciutadana de la ciutat pretén obrir nous canals de comunicació amb la ciutadania i reflexionar sobre l'organització territorial existent. Ho ha assegurat el tinent d'alcalde de Presidència, Joan Recasens, que també ha explicat que el document s'ha elaborat amb les primeres propostes dels ciutadans i respectant 'la sensibilitat de l'equip de govern'. Els grups polítics de l'oposició ja han presentat les seves esmenes al text, que s'hauria d'aprovar a principis de l'any que ve.

La comissió del ROM ha elaborat un primer esborrany del futur reglament de Participació Ciutadana després de recollir les propostes ciutadanes sorgides del procés participatiu que es va fer a l'abril passat. El document, segons Joan Recasens, segueix dues línies: obrir nous canals de participació i reflexionar sobre el funcionament dels consells de districte. Són declaracions a Cugat.cat.

Joan Recasens

Volem obrir canals de participació que ara no hi són. Entenem que cal fer una reflexió sobre l'organització territorial i els consells de districte.



Els grups municipals ja han presentat les seves al·legacions a l'esborrany, que es debatran al llarg d'aquest mes per intentar consensuar el text entre totes les forces polítiques amb representació al consistori. Recasens espera que les diverses formacions arribin a un acord, tot i les diferències de criteri respecte els consells de districte.

Joan Recasens

En el moment de reflexió discutirem les qüestions del consell de districte. Esperem posar-nos d'acord.



Un cop consensuat el text, s'obrirà un termini perquè que la ciutadania, les entitats i els consells municipals hi presentin les seves esmenes. La previsió és aprovar el nou reglament de Participació Ciutadana el mes de gener.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.