L'oposició creu que l'esborrany de Participació té mancances en l'organització territorial


Temes relacionats

L'esbós del nou reglament de Participació reflexiona sobre els consells de districte ( 5/nov/09)


  • Comparteix:

Les forces polítiques amb representació al ple han de consensuar el text

Les forces polítiques amb representació al ple han de consensuar el text

La majoria de partits de l'oposició consideren que el primer esborrany del nou reglament de Participació Ciutadana té mancances en l'organització territorial i proposen mesures per adaptar el document a la realitat dels districtes i els nous barris de la ciutat. ICV-EUiA ha renunciat a fer declaracions ja que assegura que hi havia un pacte entre les diferents forces polítiques per no portar aquest debat a l'opinió pública fins que el text no estigui consensuat.

El PSC considera que l'esborrany és 'coherent' però 'poc avançat' comparat amb els reglaments d'altres ajuntaments de municipis similars. Per aquest motiu, ha presentat una esmena perquè s'estudiïn els fulls de ruta de participació d'altres consistoris. El portaveu socialista, Salvador Gausa, ha explicat que les al·legacions de la seva formació posen èmfasi en reflexionar sobre la participació territorial ja que assegura cal donar resposta als canvis que ha viscut la ciutat.

Salvador Gausa

Hem d'ajustar la participació ciutadana a la nova ciutat. Hem d'ampliar el nombre de districtes al centre, donar veu a la gent que no està organitzada.



ERC ha qualificat el document de 'poc valent' ja que creu que deixa la pilota al camp de l'oposició perquè proposi les mesures més innovadores. Els republicans també han posat l'accent en l'organització territorial i asseguren que calen solucions 'actives' perquè els consells de districte deixin de ser òrgans 'burocratitzats'. Raül Grangé és el portaveu d'ERC.

Raül Grangé

Qualificaria el document de poc valent. Deixa les coses igual perquè l'oposició prengui la iniciativa per adoptar les mesures més arriscades.


El PP troba que hi ha mancances en el preàmbul del text ja que no inclou que la Constitució espanyola recull el dret de participació. Els populars també consideren la possibilitat de crear un consell d'infants i un de joves i han presentat una quinzena d'esmenes al document, tot i que reconeixen la voluntat de l'equip de govern de consensuar el text. Escoltem la portaveu de la formació, Berta Rodríguez.

Berta Rodríguez

Nosaltres hem presentat les esmenes perquè creiem que s'han d'incloure. Veiem voluntat de diàleg.



De la seva banda, ICV-EUiA, ha dit a Cugat.cat que renuncia a fer declaracions ja que hi havia un pacte entre els diferents grups polítics per no fer públics els debats fins que no s'arribés a un acord.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.