ICV-EUiA vol introduir criteris de renda en la bonificació de l'IBI


Temes relacionats

ICV descarta sumar-se a l'acord entre CiU i ERC per les noves ordenances fiscals (29/oct/09)


  • Comparteix:

Calderón durant la roda de premsa

Calderón durant la roda de premsa

ICV-EUiA demana que les bonificacions de l'Impost de Béns Immobles (IBI) del 2010 tinguin en compte criteris de renda per millorar la situació de les famílies que pateixen més la crisi. Els ecosocialistes, que presentaran al·legacions a les ordenances fiscals pactades entre CiU i ERC, consideren que el 20% que el segon Fons Estatal d'Inversió Local (FEIL) permet destinar a despesa ordinària podria compensar les quantitats que no arribarien a les arques municipals a causa d'aquestes bonificacions.

Les al·legacions d'ICV proposen que les famílies amb ingressos inferiors a 18.000 euros vegin subvencionat el seu rebut de l'IBI en un 30%. D'altra banda, les bonificacions a famílies nombroses amb ingressos anuals inferiors a 24.000 arribarien fins el 90%. Les famílies amb ingressos anuals entre 24.000 i 36.000 euros es podrien acollir a bonificacions del 45% de l'impost. Les famílies monoparentals també es podrien acollir a bonificacions en l'IBI; en aquest cas les famílies amb una renda anual inferior als 12.000 euros es podrien acollir a una rebaixa del 90%, mentre que les famílies situades entre aquesta quantitat i 24.000 euros rebrien un descompte de fins el 45%.

El regidor i president ecosocialista, Joan Calderón, justifica així les seves al·legacions a les ordenances fiscals pel 2010.

Joan Calderón

Cal introduir criteris de renda en el rebut de l'IBI. Creiem que és la millor manera d'afrontar la crisi i ajudar a qui més la pateix.





A banda, la formació demana que els ingressos màxims perquè els vidus puguin optar a les bonificacions pactades entre CiU i ERC s'ampliïn fins els 12.000 euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.