El PSC vol limitar la recaptació de l'IBI a un 1,5% més del que s'ingressi aquest any

Roda de premsa on s'han presentat les al·legacions

Política

Publicat el 11/nov/09 per Josep Gimeno

El PSC proposa limitar l'augment de recaptació de l'Impost de Béns Immobles (IBI) per al 2010 a un 1,5% més del que s'ingressi aquest any. Els socialistes fan aquesta proposta en les al·legacions a les ordenances fiscals de l'any que ve, que reduirà el tipus impositiu de l'IBI, però que incrementarà uns dos milions i mig d'euros els ingressos per aquesta via a causa de l'actualització del valor cadastral.

En concret, el PSC insta l'equip de govern a aplicar un tipus impositiu resultat d'aplicar una crescuda de l'1,5% sobre el conjunt de recaptació previst per aquest any. Així s'evitaria que l'augment del rebut de l'IBI als santcugatencs se situï l'any vinent en un 8% de mitjana, segons els socialistes.

Ferran Villaseñor és regidor del PSC.

Ferran Villaseñor

D'allò que es recapta aquest any, volem que s'augmenti l'ingrés un 1,5% i no un 8%.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




En paral·lel, el PSC ha presentat altres esmenes a les ordenances. Per exemple, una demana aplicar bonificacions fiscals a la quota de l'IBI en alguns casos de propietaris d'habitatges de protecció oficial i una altra aposta per bonificar el 90% de l'impost sobre vehicles a cotxes de consum reduït de CO2

Els socialistes també demanen a l'Ajuntament que informi a totes les persones que compleixin els requisits per acollir-se a les bonificacions aprovades en les ordenances fiscals. Salvador Gausa és el portaveu del PSC.

Salvador Gausa

És important que la gent conegui allò a què té dret perquè és bàsic en democràcia.

Your browser doesn’t support HTML5 audio








L'aprovació definitiva de les ordenances fiscals es portarà a debat al ple d'aquest dilluns.