Sant Cugat prioritzarà la contractació d'aturats de llarga durada en el segon FEIL


Temes relacionats

ICV-EUiA defensa 'la inclusió de clàusules socials' als projectes del FEIL (11/nov/09)


  • Comparteix:

Servei Municipal d'Ocupació (SOM)

Servei Municipal d'Ocupació (SOM)

Els projectes finançats pels Fons Estatal d'Inversió Local (FEIL) pel 2010, ara anomenat FEESL, prioritzaran la contractació de ciutadans en situació d'atur de llarga durada. En concret, es tindrà en especial consideració aquelles persones que porten més de 12 mesos en atur i els ciutadans inscrits al Servei Municipal d'Ocupació (SOM). Ho ha decidit per unanimitat el ple municipal a partir d'una moció d'ICV-EUiA que contempla la inclusió de clàusules socials en els projectes per executar amb el segon FEIL.

El regidor ecosocialista Joan Calderón explica les característiques i el sentit d'aquestes clàusules socials.

Joan Calderón

Pretenem garantir les clàusules socials en la contractació. Sobretot amb persones en situació d'atur des de fa més de 12 mesos i inscrits al SOM.


La moció ha estat esmenada per l'equip de govern. En aquest sentit, el text no especifica projectes concrets, però aquells que es desenvolupin amb els 8,5 milions d'euros del segon FEIL es presentaran davant el ple municipal.

De la seva banda, el PSC ha demanat amb una altra moció que la selecció dels projectes compti amb un procés participatiu. El primer secretari de la formació socialista, Ferran Villaseñor, ha defensat aquesta proposta.

Ferran Villaseñor

Els diners que han de venir que es decideixin amb un procés de participació ciutadana. Que es facin unes taules de participació.


Finalment, aquesta opció s'ha rebutjat amb els vots contraris d'ERC i CiU. El principal argument de les dues formacions per votar en contra de la proposta és la manca de temps per organitzar un procés participatiu efectiu. Un argument que els socialistes han qualificat de 'manca de voluntat'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.