Les ordenances fiscals amplien els ajuts a les famílies monoparentals


Temes relacionats

El PSC vol limitar la recaptació de l'IBI a un 1,5% més del que s'ingressi aquest any (11/nov/09)

ICV descarta sumar-se a l'acord entre CiU i ERC per les noves ordenances fiscals (29/oct/09)

CiU i ERC arriben a un acord sobre les ordenances fiscals (22/oct/09)

L'Ajuntament rebaixarà el tipus impositiu de l'IBI, però ingressarà més per aquest impost (22/set/09)


  • Comparteix:

Façana del consistori

Façana del consistori

Les ordenances fiscals del 2010 inclouran bonificacions en l'Impost de Béns Immobles (IBI) per a les famílies monoparentals i s'hi mantindran ajuts a gent gran, persones vídues i pensionistes. En paral·lel, el tipus impositiu de l'IBI es redueix, però es calcula incrementar uns dos milions i mig d'euros els ingressos per aquesta via a causa de l'actualització del valor cadastral. L'aprovació definitiva de les ordenances ha rebut el vot favorable de CiU, a l'equip de govern, i d'ERC. El PSC, ICV-EUiA i el PP hi han votat en contra.

En les ordenances fiscals, es redueix el tipus impositiu del principal impost de recaptació local, l'IBI, i passa del 0,58% actual al 0,56%. Malgrat la reducció, la revisió cadastral farà que alguns ciutadans tinguin un increment de l'import del seu rebut. En aquest sentit, l'equip de govern preveu ingressar prop de dos milions i mig d'euros més que l'actual exercici.

En aquestes ordenances, s'efectuarà un ajut al col·lectiu de famílies monoparentals calculat en base al 45% de l'import de l'IBI amb un topall màxim de 400 euros. En les taxes o preus públics, aquest col·lectiu gaudirà de les mateixes bonificacions existents per a les famílies nombroses. A més, es continuarà ajudant el col·lectiu de la gent gran, vídues i vidus, així com pensionistes amb ingressos inferiors als 9.000 euros. Aquests grups seran beneficiaris d'una subvenció per valor del 90% de l'import de l'IBI.

El tinent d'alcalde d'Economia i membre de CiU, Jordi Joly, destaca que les ordenances compleixen dos objectius.

Jordi Joly

Fem polítiques per produir reactivació econòmica i per dotar les polítiques per als qui més ho necessiten.



El portaveu d'ERC, Raül Grangé, ha destacat la influència de la seva formació per introduir diversos punts a l'acord al qual han arribat.

Raül Grangé

ERC mosta la seva capacitat d'incidència tirant endavant propostes.





El PSC hi ha votat en contra en considerar que les ordenances fiscals traslladen la pressió fiscal a les famílies en plena crisi. En aquest sentit, els socialistes han vist com la seva principal esmena - limitar l'augment de recaptació de l'IBI per al 2010 a un 1,5% més del que s'ingressi aquest any - ha estat rebutjada. Ferran Villaseñor és regidor socialista.

Ferran Villaseñor

L'any que ve pagarem un 8% més d'IBI. Per això, demanàvem limitar el creixement a l'1,5%.





ICV-EUiA ha votat en contra de les ordenances a diferència de l'any passat, quan es va abstenir. Els ecosocialistes lamenten que les bonificacions de l'IBI s'apliquin de forma generalitzada en lloc de fer-ho segons les rendes de les unitats familiars. Joan Calderón és regidor d'ICV-EUiA.

Joan Calderón

Qui no pot pagar que pagui menys. No poden haver-hi ajuts universals.






El PP ha votat en contra de les ordenances fiscals en considerar que no beneficien les famílies. La portaveu popular, Berta Rodríguez, ha defensat aquesta recepta econòmica.

Berta Rodríguez

La política econòmica hauria de ser fer pagar menys impostos.




El regidor no adscrit, Fernando Vázquez-Dodero, s'ha abstingut en la votació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.