Un informe jurídic de l'Ajuntament tanca la porta a cedir el PAV3 per al final de campanya de la consulta del 13-D


Temes relacionats

Compte enrere per a la consulta a Sant Cugat sobre la independència de Catalunya (16/nov/09)

Sant Cugat acollirà el final de campanya de les 150 poblacions que faran la consulta el 13-D (11/nov/09)

Suport del ple a la consulta ciutadana sobre la independència de Catalunya (20/oct/09)


  • Comparteix:

Butlleta de la votació a Arenys de Munt

Butlleta de la votació a Arenys de Munt

Un informe de secretaria general de l'Ajuntament tanca la porta a la cessió del PAV3 per organitzar el final de campanya de la consulta sobre la independència en considerar que el consistori no es mantindria al marge d'aquest procés, tal com es va aprovar en una moció. Aquest ha estat un dels arguments de l'equip de govern, format per CiU, per rebutjar aquest dilluns una moció d'ERC que instava l'Ajuntament a autoritzar la celebració d'aquest acte en la instal·lació esportiva municipal. Després d'aquest episodi, queda en suspens on tindrà lloc l'acte final i si el consistori cedirà o no un espai públic, malgrat la nota dels serveis jurídics municipals.

El text de la secretaria general remarca que el final de campanya que tindrà lloc a Sant Cugat el 13 de desembre forma part del procés de consulta. Per tant, segons l'informe, la cessió d'una instal·lació pública per acollir aquest acte trencaria l'acord de mantenir al marge el consistori de la votació, com es va recollir en la moció de suport a la consulta aprovada en el ple del mes passat.

El contingut d'aquesta nota de la secretaria no ha estat revelat pel portaveu de CiU durant el ple, però sí que ha estat, segons ha dit, un argument per decantar-se pel vot negatiu. També ho ha estat el fet que la moció d'ERC es presentés un dia abans que l'organitzadora de l'acte, la Plataforma Santcugatenca per l'Autodeterminació, sol·licités el permís per usar el PAV3, un procediment que el govern local ha criticat.

El portaveu de CiU, Joan Recasens, s'ha dirigit així a ERC.

Joan Recasens

Malauradament, tenim un condicionant que és un informe jurídic i, a més, som esclaus dels nostres actes: fa un mes vam aprovar una moció que també ens condiciona.




Amb un informe de sentit contrari a la mà, la plataforma i ERC han argumentat que negar la cessió d'un espai públic a una entitat és 'un acte discriminatori' per qüestions ideològiques.


Escoltem el portaveu de la plataforma, Víctor Alexandre, i el d'ERC, Raül Grangé.

Víctor Alexandre i Raül Grangé

La negativa a usar l'espai per a un acte legítim seria una actitud discriminatòria. / Això crearia un precedent perillós per a la democràcia.




En aquest sentit, l'entitat organitzadora també ha recordat que l'Ajuntament de Barcelona ha autoritzat que l'auditori del Fòrum aculli l'acte inicial de campanya de les votacions sobiranistes que tindran lloc a 150 poblacions el 13 de desembre.

D'altra banda, l'alcalde ha demanat a ERC que presenti propostes similars a les de la moció d'aquest dilluns a poblacions on els republicans governen amb el PSC i ICV-EUiA. Segons Recoder, la formació independentista només manté certs posicionaments polítics en consistoris on CiU ostenta l'alcaldia.



  • Comparteix:

COMENTARIS

De moment em venen al cap: Penya Blaugrana Unió Santcugatenca Ateneu Santcugatenc Tots 3 al centre. A on és el problema ? No es tracta d'involucrar a la societat cívil ?

Xandri. Enviat el 17/nov/09


De què ens serveis una majoria absoluta de CiU si ens acabem tirant pedres al propi teula? Recoder, valentia carai!!

Marc. Enviat el 17/nov/09


Amic Xandri, quan es parla d'organitzar una festa de cloenda a nivell nacional, estem parlant de milers de persones. Les veus, totes elles, al local de la Penya o a la Unió? És per això que cal un espai gran i tancat pel mes de desembre.

Logística. Enviat el 17/nov/09


Recoder, no ens vingui amb excuses de mal pagador. Aquí el tema és que a vostè no li dóna la gana perquè no li convè. Que fa temps que ens afaitem i ja no enganyen ningú!

indignat. Enviat el 17/nov/09


La cessió no seria per fer la consulta, sinó per promoure la mateixa. En un estat de dret, no és possible que s'impedeixi cap acte públic que serveixi per promoure una consulta del tot legal (doncs l'efectua una entitat independent de l'Ajuntament). La negació de l'espai públic és un dret de l'Ajuntament, però que no menteixin dient que és per causes legals. Senzillament a CIU també li fa por el resultat d'aquesta consulta. Que hi diria Unió Democràtica, els seus socis de coalició?

Sigró. Enviat el 17/nov/09


Senyor Recoder, aquest acte és una festa que uns ciutadans organitzen, no es volen fer pas les votacions al pavelló. Encara resultarà que haurem de canviar el vot a les properes eleccions! Recoder faci el favor de repensar-se una decisió com aquesta.

No hi ha dret. Enviat el 17/nov/09


I les entitats esportives que entrenen i disputen partits al PAV3 poden expressar la seva opinió o directament se\'ls expulsa del pavelló per què pogueu fer la vostra festa? Està clar que per vosaltres hi ha entitats de primera i de segona a Sant Cugat. Quina prepotència per part de la plataforma i les entitats que en formen part! Si aconseguiu un espai públic per fer la vostra festa espero que pagueu els preus públics que corresponguin.

Emili. Enviat el 17/nov/09


Recoder, tanta CiU i nacionalisme perquè? A l0hora de la veritat mama por. Quants ajuntaments han cedit espais i han donat la cara La taca negra quedarà. I ara resulta que malgrat tants informes es podia fer sense cap problema. No hi havia altres precedents?

Fidel. Enviat el 12/des/09


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.