Sant Cugat se suma a la commemoració dels 20 anys de la caiguda del mur de Berlín


Temes relacionats

El PP demana a una moció que es lluiti per les llibertats dels països amb règims dictatorials (14/nov/09)


  • Comparteix:

El mur de Berlín va caure el 10 de novembre de 1989

El mur de Berlín va caure el 10 de novembre de 1989

Sant Cugat se suma a la commemoració del vintè aniversari de la caiguda del mur de Berlín. Així ho han acordat els grups municipals excepte ICV-EUiA en una moció presentada pel PP en el ple d'aquest mes. Els ecosocialistes s'han abstingut perquè diuen que avui en dia encara existeixen murs reprovables que segueixen drets, com per exemple el mur de Cisjordània, i que no es poden ignorar.

Amb aquesta moció es vol refermar el compromís a favor de les llibertats polítiques i posar èmfasi en la idea que la democràcia ha de ser un objectiu principal de la política.

La portaveu del PP, Berta Rodríguez, explica els motius per commemorar l'aniversari de la caiguda del mur de Berlín.

Berta Rodríguez

L'aniversari de la caiguda del mur de Berlín ha de servir per commemorar la victòria en la lluita per les llibertats i contra els totalitarismes.


ICV-EUiA s'ha abstingut en la votació ja que diu que no es pot girar la cara a murs que existeixen avui en dia i que són condemnables, com per exemple el mur de Cisjordània o el que separa l'Estat espanyol del nord d'Àfrica, entre altres. Els ecosocialistes diuen que cal condemnar les dictadures però que no es poden ignorar els nombrosos murs que són font de conflicte i són causants de centenars de morts.

El portaveu d'ICV-EUiA, Xavier Boix, ha dit que també cal condemnar la dictadura franquista i que no poden donar suport a aquells que giren la cara a conductes reprovables com les dels governants xinesos.

Xavier Boix

No donem suport als que de forma demagògica celebren el final de les dictadures soviètiques però giren la cara davant d'altres conductes reprobables.





El debat de la moció també ha derivat a un enfrontament on ERC i el PP s'han retret els orígens i les biografies polítiques de persones d'aquestes formacions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.