Un nou xoc entre govern i oposició a Valldoreix refreda el clima d'acostament a l'EMD

La junta de veïns ha tingut lloc a la remodelada seu de l'EMD

Política

Publicat el 18/nov/09 per Josep Gimeno

Nou distanciament entre govern i oposició a l'EMD de Valldoreix després que les dues parts haguessin acostat posicions per tancar un pacte sobre qüestions prioritàries al territori. La presidenta, Montserrat Turu, ha retirat un punt de la junta de veïns quan, sense avís previ, CiU-Actuem hi ha presentat una esmena per canviar les bases d'execució del pressupost de l'EMD. Segons el grup nacionalista, amb majoria a la junta de veïns, aquesta mesura pretén fer més transparent l'activitat del govern. En canvi, la Candidatura de Progrés i Catalanista, que encapçala Turu, recorda que l'actual sistema és el que regeix els consistoris del país.

El punt retirat és una modificació de pressupost per impulsar el mercadet setmanal de Valldoreix i per comprar mobiliari per a la remodelada seu de l'EMD. Turu ha optat per aquesta decisió quan CiU-Actuem ha esmenat la modificació demanant que la vinculació entre partides pressupostàries a l'EMD es faci sota l'aprovació de la junta de veïns, a diferència del que passa ara ja que preval la decisió de la presidenta.

La portaveu de CiU-Actuem, Àngels Solé, assegura que Turu prefereix governar de forma opaca que incloure aquesta modificació.

Àngels Solé

Continua preferint retirar punts del ple perquè prefereix governar de forma opaca.

Your browser doesn’t support HTML5 audio





Turu ha acusat CiU-Actuem de practicar xantatge amb el govern valldoreixenc en proposar aquesta mesura, que també ha qualificat d'irresponsabilitat. Segons la presidenta, l'EMD treballa amb els mateixos criteris que els ajuntaments de Catalunya.

Montserrat Turu

Treballem amb vinculació pressupostària com ho fan els ajuntaments de Sant Cugat, Rubí i molts altres.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




Abans d'aquest episodi, la junta de govern ha aprovat per unanimitat acceptar una subvenció europea de 143.000 euros per remodelar l'entorn de la riera de Can Nonell, entre els passeigs del Nard i Rossinyol. Aquesta partida representa la meitat del cost del projecte, que es començarà a executar a partir de l'any vinent.