José Domingo alerta que si el govern no accepta la sentència de l'Estatut es podria suspendre l'autonomia


  • Comparteix:

José Domingo va abandonar Ciutadans, però no l'escó al Parlament

José Domingo va abandonar Ciutadans, però no l'escó al Parlament

El santcugatenc José Domingo, exdiputat de Ciutadans i ara del grup mixt al Parlament, adverteix que l'autonomia de Catalunya es podria suspendre si el govern no accepta la decisió del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut. En un article al seu blog del portal 'e-noticies' titulat 'El preu de la rebel·lia', Domingo recorda que la Constitució espanyola preveu aquesta conseqüència.

Domingo veu 'extremadament imprudent' que els partits polítics i el govern amenacin amb la 'ruptura de la convivència' si la decisió del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut no els agrada. El diputat santcugatenc recorda que el text estatutari està per sota de la Constitució, que és la norma suprema de l'ordenament jurídic, i alerta de les conseqüències que comportarien les 'accions rebels'.

En concret, Domingo esmenta dos apartats de l'article 150 de la Constitució espanyola, segons els quals si una comunitat autònoma incompleix les seves obligacions constitucionals o atempta contra l'interès general d'Espanya, el govern central pot adoptar les mesures necessàries per obtenir el compliment 'forçós' d'aquestes obligacions. Dit en altres paraules, l'executiu espanyol podria suspendre l'autonomia de Catalunya.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Caram! ja tenim el representant de \"Franco\" aqui dempeus.Que estem al S.XXI... Res d´abolir ni dictar dictatorialment. Pau i Germanor que es el que no hi ha.Si hem arribat on estem de qui és la culpa??? qui va recorrer (innecesariament) l´Estatut? Qui ataca Catalunya i els catalans constanment amb insults i bejanades? Qui provoca totes aquestes ansies de desafecció?

una pacifista. Enviat el 25/nov/09


En el siglo XX me opuse a la dictadura de Franco y en el XXI defiendo el imperio de la ley. El proceso de deslegitimación de las instituciones constitucionales y las apelaciones a la ruptura de la convivencia son un disparate que los catalanes no nos merecemos. La paz social ganaría si todos acudieramos a la norma y olvidaramos, por sentido común. los maximalismos numantinos.

jose domingo. Enviat el 25/nov/09


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.