Recoder demana no precipitar-se en establir mesures contra la corrupció als ajuntaments

Recoder considera que cal reflexionar abans d'aplicar mesures

Política

Publicat el 26/nov/09 per Núria Juanico

L'alcalde, Lluís Recoder, considera 'precipitades' les mesures contra la corrupció dels ajuntaments que ha aprovat aquest dimarts el govern. En declaracions a Cugat.cat, Recoder ha dit que Sant Cugat ja duu a terme algunes idees que s'han presentat aquests dies per evitar la corrupció. En paral·lel, l'alcalde creu que mesures com les auditories financeres no tenen sentit i que no s'ha de complicar la burocràcia amb propostes poc rumiades.

Recoder creu que hi ha una voluntat d'aparèixer davant l'opinió pública amb mesures poc reflexionades que donen lloc a una precipitació d'errors. L'alcalde ha dit que no es pot complicar la burocràcia amb propostes poc rumiades que no eviten que ningú se salti la llei i que cal evitar traves a l'administració, que 'ja és prou lenta de per si'.

Ho explica Recoder en declaracions a Cugat.cat.

Lluís Recoder

Les coses s'han de pensar i fer molt bé. Per voler evitar problemes, no podem complicar la burocràcia. Si introduïm traves poc rumiades, pot ser que no resolem el que volem: que ningú se salti la llei.

Your browser doesn’t support HTML5 audio





El Consell Executiu del Govern ha aprovat aquest dimarts, arran dels casos Pretòria i Millet, un paquet de mesures per l'enduriment de la legislació per evitar la corrupció a les institucions públiques. Entre diverses mesures, els ajuntaments hauran de justificar la rendibilitat econòmica de les modificacions de planejament, justificar els seus comptes anuals i presentar auditories obligatòries pels ens públics de municipis de més de 50.000 habitants.