El futur del centre musical de Valldoreix, en suspens després de la junta de veïns de l'EMD

Seu de l'EMD i del centre musical

Política

Publicat el 28/nov/09 per Josep Gimeno

El futur del centre musical de Valldoreix queda en suspens després de la junta de veïns de l'EMD d'aquest dijous. CiU-Actuem, amb majoria a l'oposició, atura la convocatòria d'un concurs per a la gestió de l'espai perquè el govern de l'EMD vol incloure-hi ensenyament de dansa. En paral·lel, pares d'alumnes del centre musical expressen el temor que una nova concessionària impliqui un canvi en un servei que ara consideren 'de qualitat'.

El centre musical passarà a ser una escola de música, segons les previsions del govern valldoreixenc, i això implica la convocatòria d'un concurs per a la gestió de l'espai. Això provoca incertesa entre oposició i pares de l'alumnat, malgrat que la vocal de Cultura, Teresa Veciana, assegura que el concurs contempla mantenir l'ensenyament musical com fins ara i l'obligació de subrogar el professorat. La inclusió de l'ensenyament de dansa, que s'hauria d'introduir a la futura escola més endavant, és el que més dubtes provoca entre pares i oposició, una opció que Veciana defensa per fer arribar més serveis a la ciutadania.

CiU-Actuem ha fat valer la seva majoria a la junta de veïns per aturar la convocatòria del concurs. Els nacionalistes es mostren contraris a les condicions del concurs ja que, a més de la introducció de l'ensenyament de dansa, es corre el risc, diuen, de perdre l'ensenyament individualitzat a l'alumnat.

La situació del cente queda ara en suspens, ja que no es pot prorrogar l'actual concessió ni tampoc no s'ha convocat el concurs que s'ha portat a la junta de veïns aquest dijous. L'equip de govern, l'oposició i els pares i mares del centre es reuniran properament per intentar consensuar el plec de clàusules del projecte.