La Falange qualifica d''antidemocràtic' el canvi de data de la concentració contra la consulta

Manifestació de la Falange a Arenys

Política

Publicat el 3/des/09 per Josep Gimeno

La Falange Española de las JONS considera 'antidemocràtica' la decisió del departament d'Interior d'avançar un dia la concentració contra les consultes independentistes del 13-D. Els falangistes anuncien a Cugat.cat que presentaran un recurs contra la mesura i asseguren que s'han ofert als Mossos d'Esquadra per garantir l'ordre de les manifestacions.

Segons la Falange, el comportament d'Interior no deixa de ser 'un acte antidemocràtic que se suma a les il·legals consultes sobre la independència'.

El secretari general de la Falange Española de las JONS, Norberto Pico, ha denunciat a Cugat.cat que s'estan retallant els drets d'una formació política legal.

Norberto Pico

És lamentable que la Generalitat prohibeixi manifestar-se a una formació legal com la Falange Española de las JONS.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La Falange Española contempla presentar un recurs contra la decisió d'Interior al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). D'aquesta manera, repetirien la mateixa estratègia que van seguir amb la consulta d'Arenys de Munt: aleshores, els tribunals van permetre al partit manifestar-se el dia de la consulta i no una setmana abans, com prèviament havia decidit Interior.