La consulta del 13-D arriba als immigrants, que també podran votar


  • Comparteix:

Representants d'entitats d'immigrants de Sant Cugat difonen aquests dies la celebració de la consulta sobre la independència de Catalunya entre els seus compatriotes. Membres d'aquests col·lectius s'han reunit aquest divendres a l'Ateneu en un acte amb la presència del secretari d'Immigració de la Generalitat, Oriol Amorós. A diferència d'altres votacions, els immigrants podran participar a la consulta del 13-D ja que només es requereix estar empadronat a la ciutat i tenir més de 16 anys.

Els menors d'edat d'entre 16 i 18 anys i els immigrants són els dos sectors de població que, al contrari d'altres processos electorals, podran votar el 13-D. Per aquest motiu, l'organització de la consulta explica aquests dies la iniciativa entre els nouvinguts, com ha passat en l'acte de l'Ateneu. Representants dels col·lectius d'immigrants a la ciutat han valorat la votació a Cugat.cat.

Participants

El vot és molt important. / Estic en diverses entitats i sento que sóc d'aquí. / És una forma més d'integració, tinc clar que votaré


El membre de la Plataforma Santcugatenca per l'Autodeterminació Joan Contijoch destaca que la consulta servirà per facilitar la integració dels immigrants a la ciutat.

Joan Contijoch

Tots els vots són importants. El vot dels immigrants representa un apropament entre catalans i gent de fora




Per la seva banda, el secretari d'Immigració de la Generalitat, Oriol Amorós, ha remarcat a Cugat.cat la importància del vot dels immigrants per la construcció de Catalunya.

Oriol Amorós

El vot immigrant és molt important ja que ells formaran part de la Catalunya del futur.



La trobada d'aquest divendres ha aplegat una trentena de persones, entre nouvinguts i membres de la plataforma.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.