Barcelona proposa un peatge de Vallvidrera més car per als vehicles del Vallès

El peatge seria més car per als conductors que vinguin del Vallès

Política

Publicat el 10/des/09 per Núria Juanico

L'Ajuntament de Barcelona proposa encarir el peatge dels túnels del Vallvidrera per als conductors que entrin a Barcelona. Aquesta mesura que afectaria als vehicles que provenen del Vallès té la intenció de reduir el trànsit procedent de la comarca vallesana. La iniciativa només ha estat rebutjada per CiU, que s'hi ha oposat argumentant que la mesura discrimina la procedència dels usuaris i no premia les pràctiques individuals de millora de la mobilitat.

Amb aquesta iniciativa, el govern municipal de Barcelona vol descongestionar el trànsit procedent del Vallès sobretot en hora punta. La proposta, que encara no s'ha aprovat, també contempla la possibilitat que la Generalitat s'impliqui més en el manteniment de les rondes de la capital catalana.

A més, també s'està estudiant que el peatge dels túnels de Vallvidrera provi un sistema d'infrarojos per comptar els ocupants dels cotxes. Així, la tarifa del peatge seria menor per als vehicles amb més persones. Per detectar els ocupants dels vehicles, s'instal·laria un aparell de rajos infrarojos que distingeix quantes persones hi ha als cotxes.