Crida a favor del 'sí' a la consulta del 13-D en l'acte final de campanya


Temes relacionats

El repte del 13-D: sumar un 30% de participació ( 7/des/09)

La consulta del 13-D arriba als immigrants, que també podran votar ( 5/des/09)

Sant Cugat marcarà l'èxit o el fracàs del 13-D, segons la Coordinadora per la consulta (22/nov/09)


  • Comparteix:

Crida a favor del vot afirmatiu en l'acte final de campanya de la consulta del 13-D a la plaça d'Octavià. Les personalitats que han participat en l'acte - l'escriptor Jordi Coca, l'exconseller Carles Solà i l'activista Ramon Piqué, entre altres - auguren que les votacions de diumenge són el preàmbul d'un referèndum vinculant sobre la independència de Catalunya. Un miler de persones ha assistit al punt final de la campanya.

Les personalitats han defensat la independència com a única via perquè Catalunya tingui els instruments necessaris per afrontar els reptes de futur i no dependre d'un Estat espanyol que, diuen, impedeix la plenitud nacional del país. En aquest sentit, tots els parlaments han fet un crida a la participació com a fórmula per avalar els postulats independentistes i desmentir la marginalitat d'aquesta ideologia.

L'escriptor Jordi Coca ha ironitzat sobre les declaracions del president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, que aquest divendres ha dit que les consultes 'objectivament no van enlloc'.

Jordi Coca

Zapatero diu que les consultes no tenen importància. Això és fantàstic perquè ell sempre menteix o s'equivoca.



En un altre dels parlaments, l'exrector de la Universitat Autònoma de Barcelona i exconseller d'universitats, el santcugatenc Carles Solà, ha fet referència a la qüestió lingüística per justificar la independència.

Carles Solà

Necessitem una idioma que estigui amb els mateixos problemes que té el danès.


Els conjunts musicals Brigada Avel·lina, Strombers i el cantautor valencià Miquel Gil han posat música a l'acte, que ha comptat amb les actuacions de l'Esbart Sant Cugat i el Grup Mediterrània, entre altres entitats locals.

Regidors de CDC, ERC i ICV-EUiA, les tres formacions que donen suport a la consulta, han assistit al final de campanya.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.