El 'sí' arrasa a la consulta per la independència a Sant Cugat amb un 25% de participació


Temes relacionats

Sant Cugat es mobilitza per la consulta en un jornada sense incidències (14/des/09)

15.000 votants a la consulta del 13-D, un 25% dels cridats a les urnes (13/des/09)

Aval dels observadors internacionals a la 'professionalitat' del 13-D (13/des/09)

Interpretacions diverses dels partits del consistori sobre els resultats del 13-D (14/des/09)

Gran expectació mediàtica per la consulta sobre la independència a Sant Cugat (14/des/09)


  • Comparteix:

Els organitzadors anunciant els resultats de la consulta

Els organitzadors anunciant els resultats de la consulta

El 'sí' s'ha imposat en la consulta sobre la independència de Catalunya a Sant Cugat amb un 93,5% dels vots, mentre que el 'no' s'ha endut un 5,4% dels vots. Més de 15.000 santcugatencs han exercit el seu dret a vot, poc més d'un 25% dels majors de 16 anys empadronats a la ciutat que podien votar. L'organitzadora de la consulta s'ha mostrat satisfeta per la participació a la ciutat en una jornada que s'ha desenvolupat sense incidents. Mira el reportatge a Cugat tv

Un total de 14.002 santcugatencs han donat aquest diumenge el seu vot afirmatiu a la pregunta 'Està d'acord que la Nació Catalana esdevingui un estat de dret, independent, democràtic i social integrat en la Unió Europea?'. Aquesta xifra suposa un 93,49% de les 15.163 persones que han votat. 805 santcugatencs han anat a les urnes per dir que 'no' a un Estat català, un 5,4%, i 170 ho han fet per votar en blanc. També hi ha hagut 186 vots nuls.

Els votants s'han dirigit al llarg del dia a una de les vuit seus de votació de la ciutat. Els punts de vot que han registrat més participació han estat el Club Muntanyenc (CMSC), la plaça de Can Cadena de Valldoreix i l'Ateneu. El major nombre de votants ha exercit el seu dret entre les dotze del migdia i les dues de la tarda i, en menor grau, de sis de la tarda a vuit del vespre. La jornada s'ha viscut sense cap mena d'incidència, tot i que els organitzadors han denunciat públicament que en jornades anteriors la seu del vot anticipat, el Terra Dolça, havia rebut amenaces.

El portaveu de la Plataforma Santcugatenca per l'Autodeterminació, Víctor Alexandre, ha ressaltat la valentia de la societat civil a l'hora d'organitzar la consulta.

Victor Alexandre

El 13-D no té a veure amb l'Estatut, sinó amb el desencís de la societat amb la classe política. La societat política és poruga i té un horitzó que no va més enllà dels quatre anys.



Un dels membres de la junta electoral local, Marcel Coderch, ha titllat de 'rècord Guiness' la partipació del 25% a Sant Cugat. Segons Coderch, els resultats són satisfactoris vistos els pocs recursos dels quals es disposava per organitzar les consultes.

Marcel Coderch

És un resultat excel·lent, de rècord Guiness. No ens podem comparar amb altres casos perquè cap Estat ha fet consultes amb els pocs recursos de què disposàvem.



Fins al CMSC s'hi ha apropat l'alcalde, que va votar anticipadament, per animar la ciutadania a exercir el dret de vot. Lluís Recoder ha explicat que va votar 'sí' i ha afirmat que aquesta consulta és un 'toc d'atenció' a l'Estat espanyol.

Lluís Recoder

Hi ha moltes motivacions a favor del sí. Crec que és un moment per donar un toc d'atenció a tota la gent que no entén la voluntat de Catalunya.




Un total de 60.000 santcugatencs estaven cridats a les urnes, 1.173 dels quals ja havien votat anticipadament les últimes setmanes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.