Representants nacionals dels partits a favor del 13-D demanen participació des de Sant Cugat


Temes relacionats

Aval dels observadors internacionals a la 'professionalitat' del 13-D (13/des/09)


  • Comparteix:

Representants polítics de CiU, ERC i ICV-EUiA - les tres forces que van donar suport a la consulta a Sant Cugat - fan una crida a la participació a les votacions del 13-D. L'alcalde, Lluís Recoder, ha dit que la consulta és un 'toc d'atenció' a l'Estat espanyol i ha animat els santcugatencs a participar a la votació. L'eurodiputat santcugatenc Raül Romeva (ICV-EUiA), el líder de Reagrupament, Joan Carretero, i membres de la CUP s'han acostat també a la seu del Club Muntanyenc Sant Cugat (CMSC), principal punt de vot a la ciutat, per expressar el seu suport a la iniciativa.

Fins al CMSC, també s'hi ha apropat aquest migdia Lluís Recoder, que va votar anticipadament, per animar la ciutadania a exercir el dret de vot. Recoder ha desvetllat que va votar 'sí' i ha afirmat que aquesta consulta és un 'toc d'atenció' a l'Estat espanyol. A més, l'alcalde ha animat els santcugatencs a participar en la consulta.

Lluís Recoder

Hi ha moltes motivacions a favor del sí. Crec que és un moment per donar un toc d'atenció a tota la gent que no entén la voluntat de Catalunya.



El president de CDC a la ciutat, Jordi Puigneró, ha votat en companyia del diputat nacionalista Josep Rull, que ha instat la població a pronunciar-se a través de les urnes.

Josep Rull

Sant Cugat és la població més gran del Principat on es fa la consulta i és una excel·lent notícia per la democràcia.



El Secretari General d'ERC, Joan Ridao, ha visitat Sant Cugat i s'ha sumat a la consulta. Ridao ha explicat que Catalunya 'serà el que vulgui quan ho pugui decidir en pau i llibertat'

Joan Ridao

Aquest país serà el que vulgui quan ho pugui decidir en pau i llibertat.





L'eurodiputat santcugatenc d'ICV-EUiA, Raül Romeva, ha votat acompanyat de representants locals del partits com els regidors Joan Calderón i Jaume Massanés. Romeva, que ha elogiat les consultes sobiranistes, ha fet una crida a la participació.

Raül Romeva

Com a ciutadà de Sant Cugat voto, considero que participar a una consulta així hauriem de valorar-ho de forma positiva.



La membre de la CUP Laura Bertran, que ha elogiat la posada en marxa de les consultes a Sant Cugat i a la resta de poblacions de Catalunya, considera les votacions 'un preàmbul d’un referèndum vinculant'.

Laura Bertran

Estem molt satisfets per les consultes però creiem que han de ser una eina rupturista per reivindicar tota la nació catalana.





El líder de Reagrupament, Joan Carretero, ha qualificat les consultes d'un 'pas molt gran cap a la independència'. En aquest sentit, Carretero ha elogiat l'organització d'una votació a Sant Cugat per les dificultats per dur a terme la consulta a una ciutat tan poblada.

Joan Carretero

És un èxit que es faci a Sant Cugat perquè a les ciutats grans és més difícil arribar a tothom.







Diferents regidors amb representació al consistori han exercicit el seu dret a vot durant tot el matí.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.