13-D (14:00h): Ja han votat 9.748 santcugatencs, un 17% dels ciutadans cridats a les urnes


Temes relacionats

Representants nacionals dels partits a favor del 13-D demanen participació des de Sant Cugat (13/des/09)

Aval dels observadors internacionals a la 'professionalitat' del 13-D (13/des/09)


  • Comparteix:

Un total de 9.748 persones han votat fins a tres quarts de tres de la tarda a la consulta sobre la independència a Sant Cugat, entre el vot anticipat i el vot presencial. La participació se situa al voltant del 17%, una xifra que similar a la mitjana catalana, a l'espera que s'afegeixin les dades de la comarca d'Osona. La Plataforma Santcugatenca per l'Autodeterminació i la coordinadora nacional de la consulta han confirmat que la jornada s'està desenvolupant sense cap incidència.

Fins a les 11 del matí, havien votat un total de 2.845 persones, un 5% del cens. Per punts electorals, el vot es distribuia d'aquesta manera. Els tres punts amb més votants són el Club Muntanyenc (CMSC), amb 280 persones; Valldoreix, amb 248; i l'Ateneu, amb 190. A OdóArt, a la plaça d'Octavià, hi han dipositat la papereta 185 persones; a la Unió, 129; i a l'Escola d'Arquitectura, 95. L'Ateneu-Casal del Barri, amb 98 vots, i el Club de Mira-sol, amb 77, són els punts que registren menys participació.

Al punt del migdia hi havia cues per votar a la seu del CMSC i a Odó Art. A més s'han acabat les butlletes del 'sí' a Valldoreix i l'organització s'ha hagut de desplaçar fins el territori a afegir-ne més.

L'alcalde d'Arenys de Munt, Carles Móra, ha estat l'encarregat de donar les dades de participació a les dues del migdia, quan la participació a tot Catalunya era del 15%.

Carles Móra

En aquests moments hi ha un 15% de participació a tot Catalunya, a l'espera dels resultats d'Osona.




Escoltem les reaccions d'alguns santcugatencs que s'han apropat fins el CMSC a votar.

Santcugatencs

Si no lluitem els catalans què passarà. / Hi ha molta gent, molta més de la que em pensava. / Crec que és una manera important d'expressar-nos.


La jornada ha despertat l'interès de mitjans internacionals. Entre ells, hi ha la BBC i Al-Jazeera.

Les seus de votació estaran obertes fins les vuit del vespre. L'organització espera tenir els resultats al voltant de les deu de la nit.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.