La CUP, satisfeta amb la participació a la consulta del 13-D a Sant Cugat


Temes relacionats

Sant Cugat es mobilitza per la consulta en un jornada sense incidències (14/des/09)

Aval dels observadors internacionals a la 'professionalitat' del 13-D (13/des/09)

El 'sí' arrasa a la consulta per la independència a Sant Cugat amb un 25% de participació (14/des/09)


  • Comparteix:

Roda de premsa de valoració de la consulta

Roda de premsa de valoració de la consulta

La CUP de Sant Cugat es mostra molt satisfeta amb la participació a la consulta sobre la independència de Catalunya a Sant Cugat, un 25% dels possibles votants, així com de la mobilització que l'ha feta possible. La formació considera que la iniciativa ciutadana ha superat els partits i l'Estat en una convocatòria que consideren 'un pas més'. La candidatura evita pronunciar-se sobre la polèmica entre la Coordinadora Nacional de les consultes i la plataforma Osona Decideix.

Els independentistes creuen que el moviment generat arran de les consultes no es pot canalitzar per la via estatutària. Segons la CUP, la participació a les consultes referma una via rupturista de base democràtica.

El membre de la CUP Ignasi Bea destaca la mobilització que ha fet possible la consulta.

Ignasi Bea

És positiu posar l'autodeterminació en primer terme. La societat ha fet possible una cosa que no ha passat mai ni a Catalunya ni a Europa.




La CUP no ha entrat a valorar l'encreuament d'acusacions entre la Coordinadora Nacional de les consultes i la plataforma Osona Decideix, però ha indicat que ara no és moment de retrets sinó de continuar amb la feina que les entitats independentistes porten anys impulsant. La CUP recorda que les consultes continuen l'any vinent en altres municipis i que cal 'seguir treballant dins el moviment popular cap a la independència'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.