1936: Obre l'emblemàtic Bar Catalunya


  • Comparteix:

Pintura de la façana del Bar Catalunya feta per l'artista Adolf

Pintura de la façana del Bar Catalunya feta per l'artista Adolf

El gener de 1936 finalitzen les obres de construcció del Bar Catalunya, que neix del vell 'merendero' a l'aire lliure de la finca dels Català, just davant de l'estació de ferrocarrils, als afores de Sant Cugat. Pocs mesos després esclatarà la guerra i s'obrirà un període d'incertesa.

ESCOLTA-HO

En els seus anys inicials el Bar Catalunya s'omplirà de soldats franquistes i alemanys. Més endavant, la postguerra portarà al local un període d'esplendor i l'ambient familiar que el caracteritzarà fins ara. La plaça de Lluís Millet passarà a ser un dels punts de reunió de la gent del poble, que els diumenges i les tardes d'estiu ompliran les taules del Catalunya. Un munt de cambrers s'afanyaran a servir a la terrassa les famoses 'tapes', els combinats i el vermut. Als estius, el bar que no tancarà fins les dotze o la una de la matinada, es convertirà en lloc de reunió dels pagesos dels voltants.

Encara ara són molts els que vénen al Catalunya per recordar èpoques passades o per respirar les vivències nostàlgiques de moltes generacions. La decoració del local converteixen el bar en un escenari idoni per a la producció d'anuncis publicitaris i escenes de pel·lícules, que reviuen al Catalunya èpoques passades. Alguns artistes coneguts han passat per les seves cadires com Nina, José Sacristán o Sílvia Munt.

D'altra banda, pintors com Joan Martí o Rudolf Häsler han escollit el local com a escenari de les seves obres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.