Alexandre fa una crida a la unitat de l'independentisme

Acte final de campanya a favor de la consulta

Política

Publicat el 16/des/09 per Marc Sala

Víctor Alexandre fa una crida a la unitat de l'independentisme arran de la picabaralla entre la Coordinadora per la Consulta i Osona Decideix, les entitats organitzadores de les votacions. En declaracions a Cugat.cat, el portaveu de la Plataforma Santcugatenca per l'Autodeterminació s'ha mostrat 'perplex' per l'encreuament d'acusacions entre els promotors de les consultes ja que considera que 'van en contra del país'. D'altra banda, l'entitat no es planteja donar suport a les iniciatives de l'alcalde d'Arenys de Munt, Carles Móra, de presentar al parlament una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) que promogui un referèndum oficial ni a la creació d'un nou partit independentista.

Alexandre ha expressat la sorpresa que viuen els membres de la plataforma santcugatenca per les discussions públiques entre els diferents sectors promotors de les consultes a banda de considerar que aquestes reaccions poden 'irritar' les persones mobilitzades a favor dels referèndums.

A títol personal, Alexandre atribueix la picabaralla a personalismes i la qualifica d''espectacle esperpèntic'.

Víctor Alexandre

No sabem a què obeeixen aquestes discussions esperpèntiques. Prou de personalismes i més treballar pel país.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




A més, l'escriptor santcugatenc s'ha mostrat contrari a la creació d'un nou partit independentista ja que, segons Alexandre, això fragmenta el moviment. En aquest sentit, recorda que Reagrupament ja ocupa aquest espai polític.

Víctor Alexandre

Veig massa noms propis, poc país. Ja hi ha una força que treballa pel país, Reagrupament.

Your browser doesn’t support HTML5 audio







D'altra banda, el portaveu de la plataforma santcugatenca ha anunciat que l'entitat no treballarà per aconseguir un referèndum de caràcter oficial ja que l'agrupació va néixer amb l'esperit de promoure una consulta ciutadana.