El PP critica la cobertura de Cugat.cat per la consulta del 13-D

Berta Rodríguez, en una intervenció a un ple anterior

Política

Publicat el 22/des/09 per Josep Gimeno

El PP critica la cobertura de Cugat.cat per la consulta ciutadana sobre la independència de Catalunya que va tenir lloc el 13 de desembre a Sant Cugat. Els populars qualifiquen el seguiment informatiu de Cugat.cat de 'sobredimensionat' i 'excessiu', i insten l'equip de govern a donar a conèixer la relació de personal que va treballar durant aquella jornada. L'alcalde, Lluís Recoder, ha respost a la portaveu popular que Cugat.cat va determinar el desplegament informatiu del 13-D en funció de criteris estrictament periodístics.

La portaveu del PP, Berta Rodríguez, també ha criticat que Cugat.cat no oferís la imatge de Recoder votant per anticipat a la consulta, malgrat que cap mitjà ni l'organització de la consulta no disposen d'aquesta fotografia ja que no es va convocar la premsa.

Rodríguez ha dirigit aquestes qüestions a Recoder, en el torn de precs i preguntes.

Berta Rodríguez

Quanta gent va treballar aquell dia a Cugat.cat? Quantes hores es va treballar?

Your browser doesn’t support HTML5 audio



L'alcalde ha respost a Rodríguez desconèixer com Cugat.cat va determinar el desplegament informatiu del 13-D ja que el grup de comunicació no rep cap ordre política.

Lluís Recoder

Per què Cugat.cat va fer aquella cobertura? Doncs no ho sé ni jo ni cap polític perquè Cugat.cat treballa per criteris periodístics i no rep cap instrucció política.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Més de 15.000 santcugatencs van exercir el dret a vot en la consulta ciutadana del 13-D, el que equival a poc més d'un 25% de les 59.000 persones cridades a votar.

Pocs dies abans de les consultes del 13-D, el PP ja va a criticar al Parlament de Catalunya la cobertura 'sobredimensionada' que TV3 feia de les consultes sobiranistes. El diputat del PSC Joan Ferran també va lamentar la 'sobredimensió' i 'engrandiment' d'aquestes votacions.