El PSC, ICV-EUiA i ERC aproven l'agraïment de Montilla a les entitats favorables a l'Estatut


  • Comparteix:

Montilla ha agraït el suport a l'Estatut a més de 200 entitats catalanes

Montilla ha agraït el suport a l'Estatut a més de 200 entitats catalanes

Els grups municipals que conformen el govern tripartit donen suport a la crida a la unitat que el president de la Generalitat, José Montilla, ha fet en una carta d'agraïment dirigida a les més de 200 entitats catalanes que han defensat l'Estatut d'Autonomia. De la seva banda, CiU insta Montilla a tenir en compte la proposta d'unitat política que planteja el president de la federació, Artur Mas. El PP ha criticat l'acció del president català i li ha demanat que es dediqui a treballar pels 'molts aturats' que hi ha al país.

El portaveu de CiU, Joan Recasens, recorda la proposta de coordinació política feta pel president de la seva federació, Artur Mas, amb la proposta d'una resolució conjunta al Parlament. Recasens ha criticat l'actitud de Montilla i afirma que respon als interessos de Madrid.

Joan Recasens

Pensem que les seves paraules no responen a una actitud beneïda pels seus caps de Madrid.








El primer secretari del PSC, Ferran Villaseñor, ha demanat a CiU un replantejament de la seva estratègia per evitar la confrontació amb el govern.

Ferran Villaseñor

Hi ha qüestions que són de país i no haurien de ser motiu de confrontació electoral.


ICV-EUiA ha donat suport a les paraules d'agraïment de Montilla ja que, segons afirma el regidor local Xavier Boix, respon a la necessitat de la societat catalana de conèixer el posicionament de la Generalitat davant la possible sentència negativa del Tribunal Constitucional (TC).

Xavier Boix

La societat ha de percebre que el Govern de la Generalitat mou fitxa davant d'una situació hipotètica.



El portaveu d'ERC, Raül Grangé, espera una resposta unitària en el retorn de l'Estatut en cas que la sentència sigui desfavorable.

Raül Grangé

Esperem que la resposta de retornar l'Estatut a les Corts, en cas que la sentència sigui desfavorable, sigui unitària.



La portaveu del PP, Berta Rodríguez, ha lamentat la carta de Montilla i l'ha instat a treballar pels '600.000 aturats del país' i a deixar d''intentar coaccionar i influir' en la qüestió de l'Estatut.

Berta Rodríguez

Ens sap greu la carta perquè no es preocupa dels veritables problemes de la gent, com són els 600.000 aturats, i es dedica a intentar coaccionar en tota la qüestió de l'Estatut.




El president de la Generalitat confia en la resposta 'política i cívica, clara i unitària' de Catalunya en cas que el TC emeti una sentència desfavorable a l'Estatut.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.