L'EMD reivindica que amb les seves propostes el parc natural de Collserola suma 4 hectàrees


Temes relacionats

Recoder: 'El parc natural no és una limitació urbanística, sinó una oportunitat' (15/gen/10)

Aprovades les al·legacions al parc de Collserola, que afegirien una hectàrea a la protecció (14/gen/10)

Suport de tots els grups, tret del PP, a les al·legacions al futur parc natural de Collserola (14/gen/10)

La declaració de Collserola com a parc natural surt a informació pública ( 2/des/09)


  • Comparteix:

D'esquerra a dreta, Teresa Veciana, vocal de Cultura i Esports de l'EMD, Montserrat Turu i Pau Alonso, vocal de Medi Ambient / Font: EMD

D'esquerra a dreta, Teresa Veciana, vocal de Cultura i Esports de l'EMD, Montserrat Turu i Pau Alonso, vocal de Medi Ambient / Font: EMD

L'EMD de Valldoreix ha presentat 10 al·legacions al decret de declaració del parc natural de Collserola. L'entitat assegura que si les propostes tiren endavant els límits del parc guanyarien quatre hectàrees de protecció. L'EMD lamenta que l'equip de govern no hagi inclòs les seves al·legacions a l'hora de presentar-les a la Generalitat i desmenteix que hi hagués defectes de forma en la documentació enviada al consistori sobre l'aprovació per decret presidencial de les propostes del territori.

Les al·legacions de l'EMD fan referència, d'una banda, a l'exclusió de part de l'aparcament del carrer Bruc, és a dir, l'àrea verda de l'estació dels Ferrocarrils (FGC), que segons l'entitat estava inclosa per error en l'espai protegit. Adaptar els límits del parc a l'accés a Valldoreix per la carretera de la Floresta per reservar l'entrada viària al territori per possibles actuacions futures és una altra de les propostes.

La mesura que comportaria sumar més hectàrees al parc és la d'incloure el sector de Can Cussó, amb una superfície de 5,5 hectàrees i 23.000 metres quadrats de sostre edificable programat. A més, l'EMD també demana ajustar l'àmbit de la Colònia Montserrat per una possible modificació del PGM per millorar la urbanització del barri. La proposta que restaria 1,5 hectàrees de parc és la d'ajustar la delimitació fins el torrent d'en Nonell i de Can Badal.

L'EMD assegura que amb totes les propostes, el parc guanyaria prop de quatre hectàrees i que no entén les declaracions de l'alcalde, Lluís Recoder, en què afirmava que s'oposarien a algunes al·legacions de l'entitat perquè volen reduir l'espai protegit. Escoltem la presidenta de l'ens, Montserrat Turu.

Montserrat Turu

Insisteixo en què incorporem quatre hectàrees, no generem confusió, les al·legacions de Valldoreix no resten espai de protecció.


D'altra banda, la presidenta de l'EMD ha lamentat que l'Ajuntament no hagi inclòs les al·legacions del territori a les de Sant Cugat, aprovades en un ple extraordinari la setmana passada. Les propostes de Valldoreix, aprovades per decret presidencial, es van fer arribar convenientment al consistori, segons Turu, sense cap defecte formal, com havia al·legat l'Ajuntament. La presidenta de l'ens considera que la no inclusió de les propostes del territori s'ha fer per manca de 'voluntat' per part de Sant Cugat.

Montserrat Turu

Ens sorprèn i lamentem que no s'hagin inclòs les propostes. Darrera d'això hi ha la falta de voluntat i l'excusa.


L'EMD també demana a les seves al·legacions incloure com a espais de regulació especial els equipaments de Can Monmany i Can Barba, una proposta que ja considera el consistori. A més, també reclama millorar la connectivitat del parc amb corredors biològics com l'espai protegit del Puig Pedrós de l'Obac, actualment dividit per l'AP-7.

Per últim, l'ens creu que s'hauria de modificar l'articulat de la normativa per incloure l'EMD entre les administracions locals on es troba el parc i garantir així la seva participació directa.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Coneixen com treballa la EMD no amb puc creure la seva versio Tot es culpa dels altres, oposicio, Ajuntament de Sant Cugat, qui sigui, menys qui te el poder. Evidenment, tot fet a COP DE DECRET. Aixi, no te hi ha cap discussio possible que es com goberna la Sra.Turu.

Enric. Enviat el 20/gen/10


Ya me extrañaba a mí tanto tiempo sin ir contra Sant Cugat o la oposición. Y por qué ha llegado por "decretazo" a Sant Cugat, en vez de por consenso de gobierno y oposición? Seguro que sería más beneficioso para Valldoreix la vía diplomática, que la guerra que esta señora provoca. Todavía no se ha enterado la sra. Turu que las urnas han dado la mayoría a CIU-ACTUEM y que por desgracia para ella, y suerte para nosotros el poder se le va de las manos... Me gustaría a mí ver esas alegaciones!!!

marta. Enviat el 21/gen/10


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.