Joan Recasens (CiU): 'Vic sempre ha tingut una política d'integració pionera'


Temes relacionats

ICV vol que les entitats municipalistes condemnin la norma de Vic contra els immigrants (15/gen/10)

Sant Cugat descarta negar l'empadronament als immigrants sense permís de residència o visat (14/gen/10)

El PP local defensa negar l'empadronament a immigrants en situació irregular (13/gen/10)


  • Comparteix:

Els assistents a la reunió de CiU a Vic

Els assistents a la reunió de CiU a Vic

El diputat de CiU Joan Recasens assegura que Vic sempre ha tingut una 'política d'integració pionera' i 'reconeguda per tothom'. Recasens ha assistit aquest dimecres a un acte de solidaritat amb l'alcalde de la capital d'Osona, Josep Maria Vila d'Abadal, organitzat per la federació nacionalista. Diversos dirigents de la formació han assegurat que faran un pas endavant si hi ha un buit legal sobre l'empadronament de persones sense papers.

Els dirigents de CiU han mostrat el seu suport a l'alcalde de Vic arran de polèmica aixecada per la seva mesura de negar l'empadronament als immigrants sense permís de residència o visat.

El santcugatenc Joan Recasens ha explicat en declaracions a Cugat.cat els motius que han portat la federació ha expressar la seva solidaritat amb Vic.

Joan Recasens

Ha sigut un acte de solidaritat amb l'alcalde de Vic. Vic sempre ha tingut una política d'integració pionera que reconeixem.


Durant la trobada celebrada aquest dimecres al matí a Vic, el secretari d'organització d'UDC, Antoni Castellà, ha dit que 'no és lògic empadronar els sense papers perquè posteriorment els hi estem negant el dret al treball'. Castellà també ha qualificat la capital d'Osona de model d'integració i ha explicat que si el dictamen que el consistori ha demanat al ministeri de l'Interior demostra un buit legal, CiU optarà per 'donar-hi una solució'.

L'Ajuntament de Vic va entrar una instància la setmana passada a la subdelegació del govern on es demana que s'informi per escrit dels requisits exigibles per a l'empadronament dels ciutadans estrangers no comunitaris. Segons l'escrit, en aplicació de la llei, cal que el passaport d'un ciutadà no comunitari s'acompanyi del visat per fer aquest tràmit. Amb aquesta mesura, l'alcalde vigatà, Josep Maria d'Avadal, vol posar ordre al padró municipal després de l'entrada en vigor de la reforma de la llei d'estrangeria el mes de desembre passat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.