Lluís Recoder: 'El govern espanyol fa una política d'immigració erràtica'


Temes relacionats

Joan Recasens (CiU): 'Vic sempre ha tingut una política d'integració pionera' (21/gen/10)

ICV vol que les entitats municipalistes condemnin la norma de Vic contra els immigrants (15/gen/10)

Sant Cugat descarta negar l'empadronament als immigrants sense permís de residència o visat (14/gen/10)

El PP local defensa negar l'empadronament a immigrants en situació irregular (13/gen/10)


  • Comparteix:

L'alcalde i dirigent de CDC, Lluís Recoder, assegura que la política d'immigració del govern espanyol és 'absolutament erràtica'. Recoder considera que el model d'acollida d'immigrants de l'Ajuntament de Vic és 'modèlic' i que l'executiu de José Luis Rodríguez Zapatero 'no pot donar lliçons d'ètica' en aquesta matèria. L'alcalde també assegura que són els ajuntaments els que han fet una autèntica política d'integració.

Lluís Recoder ha reiterat aquest dijous que la situació de Sant Cugat, amb només un 8% d'immigració, és molt diferent de l'índex la de la capital d'Osona, amb un 30%. L'alcalde considera que les dues polítiques d'integració funcionen perquè donen resposta a realitats diferents. El també dirigent de CDC creu que les acusacions de xenofòbia a l'alcalde de Vic estan 'absolutament fora de lloc i són fetes sense coneixement' ja que la capital d'Osona 'té una política d'acolliment modèlica'.

Recoder assegura que els ajuntaments catalans estan fent 'una feina intensa i responsable' d'integració, mentre que el govern espanyol 'no fa la seva feina'. Per aquest motiu, considera que Zapatero 'no pot donar lliçons', sinó que ha de 'proporcionar més ajuts'. Són declaracions a Cugat.cat.

Lluís Recoder

El govern espanyol no fa la seva feina, penso que no pot donar lliçons d'ètica. Fa una política absolutament erràtica i fora dels models europeus.


José Luis Rodríguez Zapatero ha avisat aquest dimarts que no 'consentirà que per un truc d'un ajuntament' hi hagi persones que puguin quedar-se sense dret a rebre assistència sanitària o a acudir a l'escola. El president espanyol s'ha expressat així en roda de premsa a Estrasburg preguntat sobre si l'executiu es planteja fer alguna reforma legal per conciliar el respecte als drets humans dels immigrants en situació il·legal.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Es inmoral fer promocio personal amb un mitja local que paguem entre tots els santcugatencs. A més ho fan descaradament, vergonyos.

joanet. Enviat el 21/gen/10


Joanet, tens tota la raó. A més les campanyes promocionant aquest personatge estan dos o tres dies com a capçalera de la radio i altres noticies mes properes les posen al final. La gent ja en comença estar fart.

Laura. Enviat el 22/gen/10


Molt bé l'Alcalde no només és l'adalil de la llibertat sinó també del medi ambient i de la immigració. Això sï: abusa dels mitjans de comunicació públics, Sant Cugat és de les ciutats que més brossa generen per habitant i, d'immigrants, n'hi ha ben pocs a Sant Cugat. Poques lliçons podem donar.

Civis. Enviat el 22/gen/10


I els carrers dels districtes sense asfaltar, aixo si que es noticia i no la promocio personal de l'alcalde ¡¡¡

sandrina. Enviat el 24/gen/10


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.