Lluís Recoder: 'El govern espanyol fa una política d'immigració erràtica'

Política

Publicat el 21/gen/10 per Anna Bernadó

L'alcalde i dirigent de CDC, Lluís Recoder, assegura que la política d'immigració del govern espanyol és 'absolutament erràtica'. Recoder considera que el model d'acollida d'immigrants de l'Ajuntament de Vic és 'modèlic' i que l'executiu de José Luis Rodríguez Zapatero 'no pot donar lliçons d'ètica' en aquesta matèria. L'alcalde també assegura que són els ajuntaments els que han fet una autèntica política d'integració.

Lluís Recoder ha reiterat aquest dijous que la situació de Sant Cugat, amb només un 8% d'immigració, és molt diferent de l'índex la de la capital d'Osona, amb un 30%. L'alcalde considera que les dues polítiques d'integració funcionen perquè donen resposta a realitats diferents. El també dirigent de CDC creu que les acusacions de xenofòbia a l'alcalde de Vic estan 'absolutament fora de lloc i són fetes sense coneixement' ja que la capital d'Osona 'té una política d'acolliment modèlica'.

Recoder assegura que els ajuntaments catalans estan fent 'una feina intensa i responsable' d'integració, mentre que el govern espanyol 'no fa la seva feina'. Per aquest motiu, considera que Zapatero 'no pot donar lliçons', sinó que ha de 'proporcionar més ajuts'. Són declaracions a Cugat.cat.

Lluís Recoder

El govern espanyol no fa la seva feina, penso que no pot donar lliçons d'ètica. Fa una política absolutament erràtica i fora dels models europeus.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



José Luis Rodríguez Zapatero ha avisat aquest dimarts que no 'consentirà que per un truc d'un ajuntament' hi hagi persones que puguin quedar-se sense dret a rebre assistència sanitària o a acudir a l'escola. El president espanyol s'ha expressat així en roda de premsa a Estrasburg preguntat sobre si l'executiu es planteja fer alguna reforma legal per conciliar el respecte als drets humans dels immigrants en situació il·legal.