El PSC i ICV-EUiA proposen un pla d'equipaments que reflexioni sobre el model de ciutat


Temes relacionats

L'equip de govern prioritza els equipaments fins al 2018 amb l'aprovació del Pla (22/des/09)

La proposta de Pla d'Equipaments ubica el quart CAP a l'avinguda de Cerdanyola (18/des/09)

L'Oficina d'Atenció Ciutadana continua oberta a l'agost amb l'horari d'estiu (30/jul/09)

La FAV vol prioritzar encara més els equipaments educatius, sanitaris i socials en el futur Pla d'Equipaments (16/jul/09)

La FAV, favorable al primer document del Pla d'Equipaments tot i que recorda que no està tancat (19/jun/09)

Les negociacions per aprovar el Pla d'Equipaments encaren la recta final (18/jun/09)

L'equip de govern lamenta que es filtrin a la premsa els documents del Pla d'Equipaments (19/jun/09)

L'oposició valora el procés d'elaboració del Pla d'Equipaments però hi troba a faltar projectes (19/jun/09)

L'equip de govern aprofita el pla d'equipaments per paralitzar projectes de ciutat, segons ERC (11/des/08)

Territori defensa el procés d'elaboració del nou pla d'equipaments independentment del finançament per dur-lo a terme ( 3/nov/08)


  • Comparteix:

Moment de la roda de premsa conjunta que les dues formacions han dut a terme aquest dimarts

Moment de la roda de premsa conjunta que les dues formacions han dut a terme aquest dimarts

El PSC i ICV-EUiA insten l'equip de govern a reflexionar sobre el model de ciutat de Sant Cugat a partir de deu eixos que consideren que s'haurien d'haver tingut en compte per a l'elaboració del pla d'equipaments. Les dues formacions creuen que la proposta presentada pel govern municipal és 'poc valenta' ja que no va acompanyada d'un programa de finançament i té una diagnosi errònia perquè no es basa en les necessitats reals de la ciutat. Socialistes i ecosocialistes han arribat a un acord per presentar conjuntament les seves al·legacions al full de ruta del municipi en matèria d'equipaments pels propers anys.

El PSC i ICV-EUiA han lamentat de nou que el pla d'equipaments no s'hagi posat sobre a taula fins ara i consideren que, un cop s'ha fet, el document 'no dóna la talla'.

Segons els dos partits, la diagnosi del programa d'equipaments en què s'ha basat l'equip de govern no és correcte ja que primer s'ha de pensar en els equipaments necessaris i després buscar una ubicació, i no al revés. Ho explica el regidor d'ICV-EUiA, Xavier Boix.

Xavier Boix

La poca valentia es veu quan diuen que el pla vol tapar forats. Les coses no es fan així. A partir d'una diagnosi potent cal un compromís polític.


Socialistes i ecosocialistes reclamen que la nova biblioteca central es construeixi en un màxim de tres anys. També consideren que en aquest termini hauria d'estar en funcionament una nova escola bressol al barri de Sant Francesc. L'educació és un dels punts clau per les dues formacions, amb la inclusió de dues escoles bressol més als nous barris de Volpelleres i Can Mates. A més, demanen que l'oferta pública d'escoles i instituts arribi al 60% a la ciutat, i que es millori l'Escola d'Adults i l'Escola Oficial d'Idiomes.

L'activació del Mercat Pere San i de l'edifici de l'antic ajuntament de la plaça Barcelona són dues reivindicacions dels partits perquè s'incloguin en el pla. De la mateixa manera, el PSC i ICV-EUiA exigeixen millors instal·lacions per la Policia Local i que l'espai on actualment s'ubica el cos es destini a la residència de la gent gran, prevista a Volpelleres per l'equip de govern. L'adequació i la millora dels equipaments esportius, els espais de les entitats i la promoció de l'economia i l'ocupació tampoc estan suficientment desenvolupats en l'actual full de ruta, segons els dos grups municipals.

A més, socialistes i ecosocialistes afirmen que el document deixa fora un 10% de la població perquè no inclou cap proposta de l'àmbit de Valldoreix.

Les dues formacions veuen el programa d'aquest àmbit com una oportunitat per aconseguir una ciutat 'equilibrada, cohesionada i completa' ja que permet reflexionar sobre el model de ciutat que Sant Cugat vol ser en un futur. El portaveu del PSC, Salvador Gausa, afirma que les propostes que fan van encaminades en aquest sentit.

Savador Gausa

Volem una ciutat que contempli una visió territorial, equilibrada, cohesionada i completa.



Les dues formacions també han fet una crida a la ciutadania i les entitats de la ciutat perquè presentin les seves propostes al document, que es posarà en breu a informació pública.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.