ICV nega que Sant Cugat necessiti càmeres de videovigilància al carrer


Temes relacionats

Llum verda del govern espanyol a finançar el projecte de videovigilància a la ciutat ( 9/feb/10)

El PSC aposta per reduir el finançament de la videovigilància i destinar-lo a altres projectes (10/feb/10)

La CUP critica la possibilitat d'instal·lar càmeres de videovigilància a la ciutat (28/gen/10)

La FAV demana que veïns i comerciants puguin opinar sobre la ubicació de la videovigilància (12/gen/10)

El Síndic de Greuges local, partidari de la videovigilància per millorar la seguretat en punts concrets (11/gen/10)

Recoder defensa la implantació de càmeres pel control del trànsit i de la seguretat ciutadana (25/des/09)


  • Comparteix:

Joan Calderon, president i portaveu municipal d'ICV-EUiA

Joan Calderon, president i portaveu municipal d'ICV-EUiA

ICV-EUiA veu innecessari el sistema de videovigilància que vol engegar l'equip de govern amb finançament del Fons Estatal per l'Ocupació i la Sostenibilitat Local (FEOSL). Els ecosocialistes afirmen que l'índex de delinqüència a la ciutat no justifica aquesta mesura i preferirien destinar part dels 479.000 euros que costarà el projecte a despeses socials i de foment de l'ocupació.

Seguint les passes del PSC, que aquest dimarts demanava destinar una part del pressupost del sistema de videovigilància a propostes de caire social, ICV també ha criticat l'elevada despesa del projecte. Els ecosocialistes, però, van més enllà i consideren que instal·lar càmeres de seguretat ciutadana al carrer és innecessari en una ciutat amb un baix índex de delinqüència. Ho ha dit el president i portaveu d'ICV, Joan Calderon.

Joan Calderon

A Sant Cugat no calen càmeres de videovigilància. Els índex de delinqüència a Sant Cugat són baixos.



Calderon ha apostat per destinar els 479.000 euros de la subvenció estatal adjudicada a la videovigilància a altres despeses, com les polítiques socials i de foment de l'ocupació. En aquesta línia, ICV lamenta que l'equip de govern no hagi aprofitat que la convocatòria del fons estatal permetia destinar un 20% dels ajuts a despesa ordinària.

Joan Calderon

Aquests diners es deixen d'utilitzar en qüestions socials i ocupació. L'equip de govern va renunciar a utilitzar 1'6 milions en despesa ordinària.




En un altre ordre de coses, ICV ha agraït públicament que l'equip de govern hagi respost el 90% de la bateria de preguntes sense contestar que va adreçar-li el mes de gener.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Com sempre en Calderon pixant fora de test .Com es nota que a vosaltres no os han entrat a robar!!!.Menys proteccionisme als delincuents,esteu en la linea del vostre "Superconseller" SAURA,i aixins os anira.Ahir en Maragall ja os va donar un bon cop de ma.

Albert. Enviat el 11/feb/10


Albert, que faras ? Posaras quatre cameres al costat de la teva casa o negoci ? El problema es el deficit de policies. No diguis més tonteries

joanet. Enviat el 11/feb/10


Els delincuents es taparan la cara i ja està, el que fa falta es agafar-los en el moment, i per això fa falta la policia de proximitat que a Sant Cugat no existeix. Una altre mesura pija que no serveix per a res...

Sigro. Enviat el 11/feb/10


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.