Romeva signa un manifest d'eurodiputats per aixecar el tancament d'Egunkaria


Temes relacionats

Periodistes de Sant Cugat reclamen l'arxivament del cas 'Egunkaria' (22/des/09)

Sant Cugat se suma a les peticions d'arxivament del cas contra l''Egunkaria' (22/des/09)

El ple aprova posar publicitat o fer una subscripció a Egunero com a mostra de suport a Egunkaria (18/mar/03)


  • Comparteix:

Raül Romeva, en una imatge d'arxiu

Raül Romeva, en una imatge d'arxiu

L'eurodiputat santcugatenc Raül Romeva (ICV) dóna suport a un manifest d'electes comunitaris que demana la suspensió del tancament provisional del diari 'Egunkaria'. El document també reclama l'absolució dels encausats i una compensació pels set anys de tancament provisional de la publicació. Entre els signants també hi ha Ramon Tremosa (CiU) i Oriol Junqueras (ERC).

El manifest, signat per 22 eurodiputats de quatre grups parlamentaris, diu que és paradoxal que el diari continuï tancat set anys després com una 'mesura preventiva', i subratlla el dany a la llibertat d'expressió que això provoca. El document lamenta també l'atac a la societat basca i, en concret, als parlants de l'euskera que comporta el tancament provisional d'una plataforma d'expressió en llengua basca.

Sant Cugat ha expressat en diverses ocasions la seva solidaritat amb 'Egunkaria'. El desembre passat, el ple municipal va demanar que s'arxivés el cas contra els cinc periodistes del diari basc. Tots els grups, tret del PP i el regidor no adscrit, van donar suport a una moció que considerava que el procés judicial contra els treballadors del diari és un 'atemptat' contra la llibertat d'expressió i contra la cultura basca.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.