Fernández Teixidor (CiU): 'L'impost de successions el paguen els rucs i no els rics'

Política

Publicat el 12/feb/10 per Adrià Claramunt

El diputat de CiU al Parlament Antoni Fernández Teixidor ha qualificat l'impost de successions i donacions com la taxa que paguen 'els rucs i no els rics'. El diputat nacionalista ho ha afirmat en un conferència que ha organitzat la secció local de CiU aquest dijous al vespre a la Casa de Cultura. L'advocada Begoña Cendoya Ferrer ha participat a la xerrada explicant els punts més tècnics de la tributació.

El diputat nacionalista ha explicat que a principis del 2000 encara no hi havia la consciència ciutadana en contra de l'impost de successions que hi ha ara. Aquest gir en la situació s'ha produït, segons Fernández Teixidor, per la major maduresa fiscal de la ciutadania, per la comparació amb les altres comunitats autònomes i pels estralls de la crisi.

En aquest sentit, el diputat de CiU afirma que és un impost a eliminar perquè 'no el paguen els rics sinó els rucs' que no tenen les eines per eludir aquest pagament.

Antoni Fernández Teixidor

Quan jo discutia amb el diputat Antoni Comín ja li deia que no era un impost que pagaven els rics sinó els rucs.

Your browser doesn’t support HTML5 audio





L'advocada Begoña Cendoya ha posat sobre la taula algunes comparacions entre Catalunya i Madrid.

Begoña Cendoya

Hi ha una diferència considerable amb les altres comunitats. Per una base de 600.000 euros a Madrid és paguen uns 800 euros i aquí se'n paguen 60.000.

Your browser doesn’t support HTML5 audio








La conferència ha tingut lloc a la Casa de Cultura i ha reunit una quarantena de persones.