El Pla Local de Joventut 2010-2011 comença a caminar


  • Comparteix:

El Pla Local de Joventut preveu les línies d'actuació municipal per als joves

El Pla Local de Joventut preveu les línies d'actuació municipal per als joves

El Pla Local de Joventut 2010-2011 s'ha aprovat aquest dilluns al ple amb els vots a favor de l'equip de govern, el PP i el regidor no adscrit. La principal novetat del document és la incorporació de l'empresa especialitzada en oci juvenil 'Carpa d'eines', que ha elaborat una diagnosi de la realitat juvenil de la ciutat. En el text també s'han incorporat les aportacions dels joves de la ciutat i dels partits polítics a través d'un procés participatiu. El PSC i ICV-EUiA s'han abstingut a la votació, mentre que ERC hi ha votat en contra.

L'equip de govern ha explicat que el nou document neix amb la voluntat de donar continuïtat a alguns dels projectes ja iniciats en el Pla Local de Joventut 2005-2008.

La regidora d'Educació i Joventut, Esther Salat, ha detallat algunes de les mesures recollides al nou pla.

Esther Salat

Podem destacar actuacions en matèries d'educació del lleure, la sala de concerts i actuacions de conciliació entre les activitats culturals i el descans dels veïns.



El regidor d'ICV-EUiA Joan Calderon considera que cal un model de pla amb més participació ciutadana, motiu pel qual la seva formació s'ha abstingut. A més, els ecosocialistes han reclamat la creació d'un consell local de joventut format per les entitats del municipi. El PSC també s'ha abstingut i ho ha atribuït a la falta de compliment de l'anterior document.

ERC ha votat en contra del nou pla ja que, segons els republicans, el document no recull algunes mocions aprovades per unanimitat anteriorment al ple que fan referència a la cultura tradicional i popular i a les activitats per a persones amb altes capacitats. El regidor d'ERC Toni Ramon ha defensat el vot negatiu dels republicans.

Toni Ramon

Aquest és un pla jove de mínims i segueix enrocat en les seves posicions conservadores. No es dóna solució a tot allò que reclamen els joves.





El nou document recull fins a 152 actuacions que han de marcar la línia d'actuació municipal en matèria juvenil pels propers anys.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.