La campanya per la diversitat sexual de la Generalitat no s'aplicarà a Sant Cugat

Sant Cugat no incorporarà les mesures de la campanya

Política

Publicat el 17/feb/10 per Jaume Blanche

Sant Cugat descarta adherir-se a la campanya 'Per què no?' promoguda per la Generalitat, que lluita per la sensibilització i en contra la discriminació de la diversitat sexual. Ho ha decidit el ple municipal amb els vots dels membres de l'equip de govern, el PP i el regidor no adscrit. El govern municipal critica que la campanya no doti de cap pressupost al consistori i considera que no crea un espai de reflexió entre els adolescents.

El regidor d'ERC, Toni Ramon, ha explicat durant la seva intervenció per què la ciutat s'hauria d'adherir al manifest de la campanya 'Per què no?'.

Toni Ramon

Cal reconèixer la diversitat sexual, prevenir les actituds discriminitòries i que tothom sigui igual davant la llei.

Your browser doesn’t support HTML5 audio









CiU ha rebutjat la proposta d'adhesió a la campanya, tot i que ha reconegut que està d'acord amb la major part del contingut del text. La tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Carmela Fortuny, ha lamentat que no s'hagi arribat a un acord i ha explicat per què no han votat a favor de la proposta.

Carmela Fortuny

No estem d'acord amb l'adhesió a la campanya ja que no dota de cap pressupost al consistori i no crea un espai de reflexió entre els adolescents.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La campanya, impulsada pel departament d'Acció Social i Ciutadania del govern, consisteix en la difusió de materials formatius, cursos pels treballadors municipals d'àmbits d'atenció a la persona i en la revisió de la documentació relativa a la unió de persones homosexuals.

Finalment, la moció presentada per ERC ha estat rebutjada amb 16 vots en contra i vuit a favor.