ERC adverteix que la manca d'una memòria econòmica buida de contingut el Pla d'Equipaments


Temes relacionats

L'equip de govern prioritza els equipaments fins al 2018 amb l'aprovació del Pla (22/des/09)

La proposta de Pla d'Equipaments ubica el quart CAP a l'avinguda de Cerdanyola (18/des/09)

La proposta de Pla d'Equipaments ubica el quart CAP a l'avinguda de Cerdanyola (18/des/09)


  • Comparteix:

Roda de premsa d'ERC on ha presentat les seves propostes al Pla d'Equipaments

Roda de premsa d'ERC on ha presentat les seves propostes al Pla d'Equipaments

La construcció d'una biblioteca central, el trasllat dels Serveis Socials i la creació de dues noves escoles bressol són les prioritats d'ERC a les esmenes que la formació presentarà al projecte inicial del Pla d'Equipaments. A més, els republicans troben a faltar el reconeixement a la tasca de les entitats i critiquen la manca d'una memòria econòmica que mostri la viabilitat del pla. D'altra banda, la formació considera que el document no pot anar desvinculat del Pla de Mobilitat de la ciutat.

Les prioritats de la ciutat a curt i mitjà termini, segons els republicans, són la construcció d'una biblioteca central i de dues escoles bressol. A banda, la manca d'una memòria econòmica, diu ERC, buida de contingut i continuïtat la planificació prevista al Pla d'Equipaments. Així ho ha dit la membre de l'executiva local d'ERC Mireia Ingla en roda de premsa.

Mireia Ingla

Sense memòria econòmica això és un 'brindis al sol' que genera frustració a la població. La posició del govern és fer una reserva de sòl.


La proposta inicial, ara en període d'al·legacions, deixa de banda, segons ERC, qüestions com la promoció econòmica i el trasllat dels Serveis Socials de l'Ajuntament, ara ubicats a la Casa Mònaco. La formació considera que aquesta àrea s'ha de traslladar a l'edifici que ocupava el consistori a la plaça de Barcelona, una opció que, de fet, ja ha anunciat l'equip de govern. En l'àmbit econòmic, la proposta republicana es concreta en la creació d'un 'viver d'empreses' on els emprenedors i petites empreses trobin les eines necessàries per tirar endavant els seus projectes empresarials. En l'àmbit de l'ocupació, ERC troba a faltar mesures concretes dirigides a la creació de llocs de treball i a la formació de persones en situació d'atur.

Els republicans també critiquen que el pla redactat per l'equip de govern no reconegui equipaments i serveis ja existents que ofereixen entitats de la ciutat, tant de l'àmbit públic com del privat. El regidor Toni Ramon demana al govern municipal aprofundir en la col·laboració amb entitats ja existents.

Toni Ramon

Intentar fer feina conjunta amb associacions i equipaments privats per concertar serveis i no fer-ne la via paral·lela.


Els republicans han exemplificat aquest punt amb la situació de la Unió. Pels independentistes, construir una sala B al Teatre-Auditori és una competència directa a la Unió que no farà més que agreujar la situació ja difícil d'una entitat 'històrica' de la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.