Sant Cugat referma el seu compromís amb la protecció de Torre Negra

Masia de Torre Negra

Política

Publicat el 26/feb/10 per Anna Gonzalez

El ple municipal ha denegat de nou aquest divendres un Programa d'Actuació Urbanística (PAU) del grup Núñez i Navarro al sector de Torre Negra en el tràmit d'aprovació provisional. Tots els partits polítics amb representació al consistori han votat a favor de la denegació, a excepció del PP que s'ha abstingut. El consistori ha justificat la seva postura en motius ambientals i legals, mentre que el PP creu que cal reobrir les negociacions amb el propietaris de Torre Negra.

Aquest és el segon cop que el plenari denega en el tràmit d'aprovació provisional un PAU de Núñez i Navarro, després d'acceptar la seva aprovació inicial en compliment d'una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

La tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, explica alguns dels motius que avalen la decisió del plenari.

Mercè Conesa

La legislació de protecció de la fauna i la flora és molt clara. Els hàbitats quedarien afectats, així com el patrimoni de la zona.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




En aquesta ocasió, el PP s'ha tornat a abstenir, tal com va fer fa gairebé dos anys. La portaveu popular, Berta Rodríguez, explica els criteris de la seva postura.

Berta Rodríguez

Ens hem de seure les forces polítiques i els propietaris perquè se'ls compensi.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




Núñez i Navarro va presentar aquest segon PAU el 2001, després que el ple denegués en el tràmit provisional el projecte presentat pel grup promotor el 1998. Aquesta decisió del plenari que ha repetit amb el segon PAU es troba encara en litigi judicial al TSJC.