L'alcalde defensa la denegació del PAU de Torre Negra per protegir l'interès natural del sector


Temes relacionats

Els petits propietaris de Torre Negra recorreran la denegació del segon PAU ( 2/mar/10)

Sant Cugat referma el seu compromís amb la protecció de Torre Negra ( 1/mar/10)

L'Ajuntament assegura que la decisió judicial no comporta canvis en el procés de Torre Negra ( 9/feb/10)

Núñez i Navarro considera que el Suprem demostra la voluntat de l'Ajuntament d'impedir els drets dels propietaris ( 9/feb/10)

El Suprem confirma que l'Ajuntament estava obligat a aprovar inicialment el programa urbanístic de Núñez a Torre Negra ( 9/feb/10)

Núñez i Navarro presentarà al·legacions contra la inclusió de Torre Negra al parc natural ( 7/des/09)

El ple admet a tràmit per segon cop i per imperatiu judicial un PAU de Torre Negra (22/set/09)

Una nova sentència anul·la l'acord de protecció de Torre Negra, però reitera que mereix ser sòl no urbanitzable ( 3/abr/09)


  • Comparteix:

Masia de Torre Negra

Masia de Torre Negra

L'alcalde, Lluís Recoder, defensa la postura del consistori de denegar la urbanització a Torre Negra pel seu valor natural, un criteri que comparteix amb la Generalitat, que ha inclòs el sector en el projecte de futur Parc Natural de Collserola. D'aquesta manera, Recoder respon l'Associació de Propietaris de Torre Negra, que vol recórrer la denegació del ple i que assegura que la incorporació de Torre Negra al futur Parc Natural respon a la voluntat de l'Ajuntament de passar la responsabilitat a la Generalitat.

Davant de les valoracions de l'Associació de Propietaris de Torre Negra sobre els motius per incloure el sector dins el futur Parc Natural, Recoder ha assegurat que l'única intenció que mou l'Ajuntament i la Generalitat és la preservació de l'espai.

Lluís Recoder

Torre Negra s'inclou dins el parc no perquè ho demani l'Ajuntament, sinó pels seus valors naturals.



L'alcalde ha recordat que el diàleg amb els propietaris, que mantenen que si no es construeix tenen drets compensatoris, no va aconseguir una resposta positiva en el seu moment. Tot i això, Recoder ha reiterat que si els propietaris volen iniciar de nou el diàleg, la porta per convertir Torre Negra en sòl públic està oberta, tot i que no és l'única via per protegir l'espai.

Lluís Recoder

L'Ajuntament està obert al diàleg, però hem de veure en quines condicions. Torre Negra està protegit, però estem disposats a què sigui sòl públic.



Per a Recoder, la determinació del consistori de preservar la zona està avalada pel seu valor mediambiental, que queda reflectit en la requalificació dels terrenys, així com per la incorporació de Torre Negra al futur parc natural.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.