Víctor Alexandre: 'El PSC i el PP estan amarats de totalitarisme'


Temes relacionats

L'equip de govern defensa el veredicte i el procés d'elecció dels Premis Ciutat de Sant Cugat ( 2/mar/10)

Crítiques del PSC i el PP als Premis Ciutat de Sant Cugat ( 2/mar/10)


  • Comparteix:

Víctor Alexandre, aquest dijous a la tertúlia de Cugat ràdio

Víctor Alexandre, aquest dijous a la tertúlia de Cugat ràdio

Víctor Alexandre afirma que les crítiques del PSC i el PP arran de la concessió d'un Premi Ciutat de Sant Cugat a la Plataforma Santcugatenca per l'Autodeterminació demostren que aquests partits estan 'amarats de totalitarisme' i no respecten la llibertat d'expressió. Segons Alexandre, que va recollir el guardó en nom de l'entitat que va organitzar la consulta del 13-D, quan es tracta d'Espanya socialistes i populars sempre fan front comú.

Alexandre ha respost així les crítiques del PSC i el PP al discurs que va fer quan va recollir el guardó, en què va agrair el premi en nom dels milers de persones que van participar a la consulta del 13-D a Sant Cugat, independentment del sentit del seu vot, i va equiparar dret a decidir amb democràcia.

Víctor Alexandre

Més enllà de les formes, no hi ha cap diferència entre el PSC i el PP. Quan es tracta d'Espanya, van junts, sempre amb la Falange.



El portaveu de la plataforma guardonada fins a la seva dissolució ha acusat el PSC i el PP d'adoptar una posició totalitària i vulnerar la llibertat d'expressió.

Víctor Alexandre

Quan algú està amarat de totalitarisme i franquisme, no poden suportar que s'opini diferent. És d'una gravetat extrema en un demòcrata.



En el seu discurs d'agraïment, Alexandre va dir que tots els votants del 13-D, al marge del sentit del seu vot, van donar una lliçó de convivència. També va agrair el suport de CiU, ICV i ERC a la consulta i va afirmar que els pobles que no sotmeten a votació les seves causes estan condemnats a conviure-hi per sempre.



  • Comparteix:

COMENTARIS

El que cal ara , es que tots els que creiem en la llibertat nacional dels Països Catalans cerquem punts d´encontre i col.laboració mes enllà dels legítims matissos personals i partidistes. L´éxit de la Plataforma es la vara que mesura del que som capaços quan apleguem forces. Felicitats a la Plataforma Santcugatenca per l´autodeterminació !!!!

Raül Grangé. Enviat el 4/mar/10


El Victor Alexandre acusant de totalitarista a altres persones? La mateixa persona que defensava aquell text que deia que si votaves no al referèndum del 13-D eres poc menys que un fatxa? Molt coherent, sí senyor.

àlex. Enviat el 4/mar/10


Àlex, deixa que aquest personatge es guanyi les garrofes. Que estem en temps de crisi! De què viuria aquest individu sinó de vendre i fomentar el seu independentisme ple de rauxa i odi cap que el que opina diferent? No oblidis que estem davant d’un mal escriptor desconegut pel gran públic que ha vist en l’independentisme el seu modus vivendi i per tant, està interpretant el seu paper (pèssim, per cert).

Bego. Enviat el 4/mar/10


Àlex, ja ho diu tot que hagis de recórrer a la mentida per atacar algú. Però es comprèn, perquè el que diu el Víctor és democràticament irrebatible i impecable. Per cert, la revista de l'Ateneu a què al·ludeixes no deia que si votaves NO eres un fatxa, aquesta és la interpretació que en vas fer perquè et senties al·ludit com a nacionalista espanyol que ets. Els totalitaris que esteu en contra de les consultes i de la llibertat d'expressió us retrateu solets. El vostre règim ja no existeix i el vostre temps ja ha passat.

Manel. Enviat el 4/mar/10


Manel, que estic en contra de les consultes? Per la teva informació vaig participar a la consulta del 13 D i vaig votar perque crec que es un saludable exercici democràtic que s'hauria de realizar més sovint. Vaig participar perque crec que és important que el ciutadà es pugui expressar en tots els assumptes que l'afecten, no nomès en les eleccions parlamentàries/locals. Torno a repetir, no estic d'acord com es va plantejar la consulta en la publicació de l'Ateneu, ho vaig trobar una generalització injusta. Que no estàs d'acord amb mi? Perfecte, em sembla, molt bé, peró si us plau, busca altres arguments.

àlex. Enviat el 4/mar/10


Bego: com se't nota l'odi a l'independentisme. Com que no pots rebatre el que diu el senyor Alexandre et dediques a calumniar i a fer desqualificacions personals. Et penses que tothom és com tu. Per això no et passa pel cap que algú com ell no tingui un sou públic col·locat per un partit amiguet. Mal escriptor, dius? Ha! Es nota que no has llegit cap llibre seu. Fes-ho, dona, a veure si aprens alguna cosa. de profit. No veus que la teva ignorància et deixa en ridícul? No veus que les desqualificacions personals parlen del qui les diu i no del qui les rep? Als espanyolistes us cega Espanya, per això voleu tapar la boca i evitar els premis a aquells que no som ni serem mai espanyols. mal que us pesi.

Oriol Llunell. Enviat el 5/mar/10


Bego, si jo fos en Víctor Alexandre estaria cofoi de sentir dir que és un mal escriptor a algú com tu, tan corrupta i curteta que encara es pensa que l'independentisme dóna calés.

Enric. Enviat el 5/mar/10


Àlex, com pots saber el significat de totalitarisme quan demostres no saber llegir? En fi, no és estrany que ho ignoris, espanyolot com ets.

Widmark. Enviat el 5/mar/10


A veure, Widmark (que utilitzis aquest nom nom em sembla una falta de respecte per a un gran actor). Potser no he utilitzat el terme totalitarisme com debia, només volia fer veure una possible contradicció en el discurs del Victor. Que potser estic equivocat? És possible, perque al contrari del que deia el Manel en aquesta vida no hi ha res irrebatible ni impecable, i menys les idees, que per aixó son idees. I si estic equivocat o m'he expressat malament, no tinc cap incovenient en demanar disculpes al Victor. Crec que som suficientment civilitzats com per poder discrepar i dissentir sense arribar a la desqualificació personal (i aixó val tant pert tu com per la Bego). Sempre defendré que tothom pugui expressar-se i dir la seva, i per aixó mateix estic a favor de qualsevol tipus de consulta (jo mateix vaig anar a votar al 13 D i estic orgullós d'haver-ho fet). I a sobre he d'aguantar que em diguin ignorant? Definitivament sou uns hooligans, tant tu com els de l'altre bàndol, i no és d'estranyar que molts n'estiguem farts de la política. Costa tant poder discutir civilitzadament, sense arribar a les desqualificacions o a les generalitzacions simplistes? Estic convençut que el Victor estaria d'acord amb mi (per cert, al César lo que es del César, magnífic article el que ha publicat avui, implicant més suma i menys divisió). I si tot aixó no ho entens em sembla que és més problema teu que no pas meu.

àlex. Enviat el 5/mar/10


Àlex, perdona però no t'entenc, i mira que m'hi esforço, eh! A veure si m'aclaro perquè ara mateix la veritat és que porto una llufa de burbon de garrafa d'antologia. Segons dius, tu estàs al centre i la resta estem descentrats, oi? Bé, a veure si demà quan em llevi i m'hagi passat la mona em centro com tu i aconsegueixo entendre't, noi. Ara mateix, hip, disculpa, però és que estic, hip, que caic a terra, hipfsdmdkfdsbd...

Widmark. Enviat el 5/mar/10


Ves quines coses, Àlex, resulta que aquest article d'avui del Víctor, que qualifiques de "magnífic", i veritablement ho és, recull el discurs que li vam sentir al Teatre-Auditori. Ni més ni menys. És el discurs tan "abominable" que ha desfermat les ires dels totalitaris del PSC i del PP. O no és un totalitari el que està en contra d'uns principis tan democràtics?

Manel. Enviat el 6/mar/10


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.