La liquidació del pressupost i les mocions dels grups, protagonistes del ple de març


Temes relacionats

El PSC i ICV-EUiA demanen una major presència de les dones al Santcugatribuna (12/mar/10)

ERC reclama més pel·lícules en català als cinemes locals (10/mar/10)


  • Comparteix:

El ple municipal té lloc a la Sala de Plens del consistori

El ple municipal té lloc a la Sala de Plens del consistori

L'equip de govern donarà compte al ple d'avui de la liquidació del pressupost del 2009 i de la dedicació de l'1% a projectes de solidaritat i cooperació. El plenari també debatrà una moció del PSC i ICV-EUiA per impulsar una major presència de ponents femenines al Santcugatribuna i una proposta d'ERC per normalitzar la llengua catalana als cinemes locals.

En l'àmbit de les mocions dels grups municipals, el plenari debatrà una proposta conjunta d'ICV-EUiA i el PSC per impulsar la representativitat de les dones al Santcugatribuna, que actualment és del 7%. La moció de socialistes i ecosocialistes valora la transcendència del fòrum i considera que el fet que només dos dels 29 ponents que han desfilat pel fòrum siguin dones 'ens ha de fer pensar i actuar'.

La regidora del PSC, Pilar Gorina, ha dit que el fòrum ha d'incloure també la visió de la dona.

Pilar Gorina

L'objectiu és que parlin més dones en el Santcugatribuna. S'ha d'incloure la visió de la dona en el món econòmic.


ERC presentarà una moció per normalitzar la llengua catalana al cinema a Sant Cugat. El grup municipal demana que s'ampliï la programació del Cicle de Cinema d'Autor i que almenys la meitat de les pel·lícules subtitulades ho estiguin en català.

Un dels membres de la sectorial de Cultura local d'ERC, Ignasi Millet, explica l'objectiu de la moció.

Ignasi Millet

Volem normalitzar la llengua pas a pas a través del nostre cinema. Ha arribat un moment que ens hem de plantar i canviar les coses.


D'altra banda, el PSC, ICV-EUiA i ERC presentaran una moció a favor d'instaurar un concurs anual de cartells amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de la Dona, que se celebra el 8 de març. També en aquest marc, els ecosocialistes proposaran un nou model econòmic, ecològic i equitatiu pel Dia de la Dona al municipi. Finalment, ICV-EUiA i el PSC demanaran la millora de l'accessibilitat i l'asfaltat als equipaments públics.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.