ICV-EUiA proposa mesures per facilitar l'accés a peu dels alumnes als centres escolars


  • Comparteix:

Roda de premsa de presentació de la moció

Roda de premsa de presentació de la moció

ICV-EUiA proposa la creació d'un Camí Escolar Segur per facilitar l'autonomia de nens i nenes per anar i tornar de l'escola a peu. La intenció de la formació és posar en marxa un procés participatiu que impliqui escoles, associacions de pares i mares i Ajuntament, i que desemboqui en un protocol d'actuació per afavorir els accessos a les escoles. Els ecosocialistes presentaran la proposta al ple de l'abril.

La voluntat de la moció és recuperar el carrer, sobretot els accessos als centres escolars, com a punt de trobada i de relació ciutadana i aprofundir en la convivència entre persones i cotxes. El regidor d'ICV-EUiA Jaume Massanés ha estat l'encarregat de presentar la proposta a la premsa.

Jaume Massanés

Un procés participatiu per promoure l'autonomia dels alumnes per anar i tornar a l'escola. És també un compromís ciutadà de participació i cooperació.




La proposta s'acompanya d'una campanya de sensibilització entre els comerços de la ciutat perquè s'impliquin també en el Camí Escolar Segur. A més, el procés també donarà l'oportunitat als escolars de dir la seva a través d'un qüestionari que es farà arribar als nens i nenes. Massanés ha explicat que la proposta necessitarà la participació de diversos actors de la ciutat.

Jaume Massanés

Volem impulsar itineraris escolars segurs i nous espais de convivència. Proposem la creació de la figura del voluntari o agent cívic per regular les entrades i sortides de les escoles.






La iniciativa també contempla estudiar la possibilitat d'habilitar espais propers als centres escolars destinats a aparcament per als pares i mares. Aquests aparcaments actuarien com a punt d'arribada i sortida dels centres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.