L'alcalde, sorprès per la seva exclusió de l'acte d'inauguració del sincrotró Alba


Temes relacionats

Zapatero i Montilla inauguren el sincrotró Alba, 'una infraestructura per a l'excel·lència en la investigació' (23/mar/10)

El nou sincrotró atraurà investigadors i empreses d'alt valor afegit i crearà llocs de treball (23/mar/10)

L'Alba, el primer laboratori de llum de sincrotró al sud-oest d'Europa (23/mar/10)


  • Comparteix:

L'alcalde, Lluís Recoder, en una imatge d'arxiu

L'alcalde, Lluís Recoder, en una imatge d'arxiu

L'alcalde s'ha mostrat sorprès pel fet que els organitzadors de la inauguració del sincrotró Alba, a Cerdanyola, no el convidessin a l'acte tot i la proximitat amb Sant Cugat i la vinculació de les dues ciutats amb el Triangle d'Innovació de Catalunya (CIT). Lluís Recoder ha afirmat que, en altres ocasions, s'ha sentit tractat pel govern català com un 'alcalde de CiU' més que com el representant de Sant Cugat i ha parlat d'episodis de 'sectarisme polític'.

En declaracions a Cugat.cat Recoder ha admès que tothom té dret a convidar a casa seva qui vol, però s'ha preguntat en veu alta perquè es va convidar a l'acte als alcaldes de Terrassa, Sabadell i Rubí, tots ells socialistes, i no al de Sant Cugat, que comparteix frontera amb Cerdanyola i pertany al Triangle d'Innovació de Catalunya (CIT), que aplega aquestes dues ciutats, a més de Rubí.

Lluís Recoder

Pot sorprendre que hi hagués molts alcaldes i no el de la ciutat veïna. Suposo que donaran explicacions.



Recoder ha dit que seria 'molta casualitat' que aquest episodi no tingués relació amb altres d'anteriors, com quan el govern de la Generalitat no el va convidar a la presentació del projecte de l'hospital públic de Rubí-Sant Cugat-Castellbisbal, o a la inauguració de l'ampliació del parc de bombers de Rubí-Sant Cugat.

L'alcalde afirma que, en altres ocasions, ha notat 'sectarisme polític' en l'actuació envers Sant Cugat d'algunes conselleries del govern.

Lluís Recoder

Alguna vegada he constatat que em veuen com un alcalde de CiU. És una mostra de sectarisme i una discriminació cap als ciutadans de Sant Cugat.



Al marge de la polèmica, Recoder ha subratllat la importància científica del sincrotró Alba, un equipament 'de primer nivell' que crearà 'ocupació de qualitat' a la zona. L'alcalde ha recordat que aquesta instal·lació, fruit de la col·laboració entre la Generalitat i l'Estat, es va promoure en temps de Jordi Pujol i quan José María Aznar era president del govern espanyol.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Mira, ara ja ha estat la seva pròpia medicina

josep. Enviat el 23/mar/10


Sant Cugat del Vallès es com el poble de Gàl•lia irreductible (Asterix) que els romans (tripartit) mai han pogut conquerir, i em temo molt que això els cou força, si a mes l’ajuntament de Sant Cugat del Vallès es premiat com un dels ajuntaments mes ben gestionats, encara cou mes, i si per acabar-ho d’adobar Sant Cugat del Vallès es un referent urbanístic i de gestió municipal molt apreciat, això ja els hi resulta insuportable, d’aquí el sectarisme que el tripartit practica amb el nostre alcalde Luis Recoder i amb tots els santcugatencs.

Pere. Enviat el 23/mar/10


Els alcaldes de Terrassa, Rubí i Sabadell anaven com a representants d'altres entitats supramunicipals i en Recoder ho sap. Com alcaldesa només estava la de Cerdanyola. Convidem als de Cerdanyola per alguna cosa? Estava tota la comunitat científica i es va organitzar des del govern central. Si us plau, una mica de rigor! Sant Cugat no és el centre del món.

Miquel. Enviat el 23/mar/10


A Recoder lo han puesto en su sitio,en la inauguracion el no pinta nada,le molesta no ser invitado, que le pida explicaciones al president,haber si hace como el y no le contesta. Recoder yo aun espero su contestacion.

base de datos . Enviat el 24/mar/10


Amb el sr Recoder el que li tenen molta enveja,caram un alcalde digne de Premis Europeus,eh! Ara així vas veient com son els "politics "que ens governa i ensorra la nostra estimada Catalunya.Nomès sectarisme i sobretot la poltrona.Com diu la dita:"Per els seus fruits els coneixereu"

una santcugatenca de cor. Enviat el 24/mar/10


És veritat, si un de CiU ha estat diputat, després és alcalde i ara vol tornar a ser diputat o qui sap què, no li agrada la poltrona, oi?

Miquel. Enviat el 24/mar/10


Per a una santcugatenca de cor: tots els partits tenen els seus sectaris, fins i tot aquest que tant defenses. És un mal endèmic de la nostra política.

àlex. Enviat el 24/mar/10


L\\'alcalde Lluís Recoder té tota la raó de mostrar-se sorprés pel fet que no el convidessin a l\\'acte d\\'inauguració, no potser que tant el president de la Generalitat com el president del govern espanyol en els seus discursos parlin de territori i anomenin empreses de Sant Cugat i l\\'alcalde d\\'aquesta ciutat no estigui convidat. Un alcalde que amb altres alcaldes i alcaldesses del Vallès està defensant un territori i està transformant una ciutat que molts la voldriem per nosaltres. I, sí els socialistes són sectaris !

Un Cerdanyolenc. Enviat el 24/mar/10


Caram o som cecs o no se que entenc... un sr. que si ha tingut feina com a diputat a Madrid a Catalunya i sobretot com alcalde del seu poble, ara, pencant i amb il-lussió i al costat de la gent,aqui tenim les proves.N´hi han gaires com ell....?No es tracta de defensar per defensar,es el que veus i vius.No tots em donen aquestes satisfaccions ans al contrari.Nomès cal veure sovint els debats tant al Parlament espanyol o el nostre molt sovint fan pena doncs semblen baralles de patí d´escola.Si aixó es la politica i els politics mes val que pleguem

una santcugatenca de cor. Enviat el 24/mar/10


A Cerdanyola també ens va extranyar que l'alcalde Recoder nos estigués entre els convidats (per cert, 95% socialistes). http://cerdanyola.superforos.com/viewtopic.php?t=1334

Joel. Enviat el 25/mar/10


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.