L'alcalde, sorprès per la seva exclusió de l'acte d'inauguració del sincrotró Alba

L'alcalde, Lluís Recoder, en una imatge d'arxiu

Política

Publicat el 23/mar/10 per Miquel Herrada

L'alcalde s'ha mostrat sorprès pel fet que els organitzadors de la inauguració del sincrotró Alba, a Cerdanyola, no el convidessin a l'acte tot i la proximitat amb Sant Cugat i la vinculació de les dues ciutats amb el Triangle d'Innovació de Catalunya (CIT). Lluís Recoder ha afirmat que, en altres ocasions, s'ha sentit tractat pel govern català com un 'alcalde de CiU' més que com el representant de Sant Cugat i ha parlat d'episodis de 'sectarisme polític'.

En declaracions a Cugat.cat Recoder ha admès que tothom té dret a convidar a casa seva qui vol, però s'ha preguntat en veu alta perquè es va convidar a l'acte als alcaldes de Terrassa, Sabadell i Rubí, tots ells socialistes, i no al de Sant Cugat, que comparteix frontera amb Cerdanyola i pertany al Triangle d'Innovació de Catalunya (CIT), que aplega aquestes dues ciutats, a més de Rubí.

Lluís Recoder

Pot sorprendre que hi hagués molts alcaldes i no el de la ciutat veïna. Suposo que donaran explicacions.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




Recoder ha dit que seria 'molta casualitat' que aquest episodi no tingués relació amb altres d'anteriors, com quan el govern de la Generalitat no el va convidar a la presentació del projecte de l'hospital públic de Rubí-Sant Cugat-Castellbisbal, o a la inauguració de l'ampliació del parc de bombers de Rubí-Sant Cugat.

L'alcalde afirma que, en altres ocasions, ha notat 'sectarisme polític' en l'actuació envers Sant Cugat d'algunes conselleries del govern.

Lluís Recoder

Alguna vegada he constatat que em veuen com un alcalde de CiU. És una mostra de sectarisme i una discriminació cap als ciutadans de Sant Cugat.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




Al marge de la polèmica, Recoder ha subratllat la importància científica del sincrotró Alba, un equipament 'de primer nivell' que crearà 'ocupació de qualitat' a la zona. L'alcalde ha recordat que aquesta instal·lació, fruit de la col·laboració entre la Generalitat i l'Estat, es va promoure en temps de Jordi Pujol i quan José María Aznar era president del govern espanyol.