La Generalitat destinarà 21,5 milions d'euros a ajudes per fer front als efectes de la nevada


Temes relacionats

Més de 8.000 hectàrees del Parc de Collserola estan afectades per la nevada de fa dues setmanes (24/mar/10)

Sant Cugat espera que les ajudes per fer front a la nevada siguin suficients (24/mar/10)


  • Comparteix:

A Sant Cugat van caure poc més de 600 arbres per la nevada

A Sant Cugat van caure poc més de 600 arbres per la nevada

El govern de la Generalitat ha aprovat una partida de 21,5 milions d'euros per pal·liar els efectes de la nevada que va patir Catalunya fa dues setmanes. El govern destinarà sis milions d'euros a plans d'ocupació per a la neteja de boscos gestionada pels consistoris, sis milions més a la prevenció d'incendis forestals i vuit milions per a subvencions a particulars de terrenys forestals. D'altra banda, també es destinarà un milió i mig als ajuntaments que van tenir un mínim del 25% de la població sense subministrament elèctric durant més de 24 hores. Sant Cugat no opta a aquesta part de les ajudes ja que els talls elèctrics van afectar mig miler de ciutadans.

El consell executiu del govern ha aprovat aquest dimarts la quantitat que es destinarà a ajudes urgents per fer front als efectes de la nevada del 8 de març. En concret, seran 21,5 milions d'euros que es repartiran entre els ajuntaments perjudicats, els particulars amb zones forestals afectades i la prevenció de risc d'incendis.

Els ajuntaments que es vulguin acollir als sis milions d'ajudes destinats a la neteja de boscos hauran de presentar abans de deu dies un Pla Local d'Ocupació. Els diners es repartiran en funció del nombre d'hectàrees afectades, el nivell dels danys produïts als diferents territoris i el nombre de persones per hectàrea necessàries per netejar cada zona.

La resta de la partida es dividirà en tres parts. D'una banda, sis milions d'euros serviran per prevenir incendis amb la neteja, reparació i condicionament de franges, camins, accessos de punts d'aigua i torrents. Les actuacions, que durà a terme el departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat, es preveu que s'enllesteixin abans del 15 de juny. D'altra banda, es destinaran vuit milions més als particulars amb terrenys forestals afectats.

I finalment, el govern invertirà un milió i mig d'euros en aquells ajuntaments on durant més d'un dia una quarta part de la seva població es va quedar sense subministrament elèctric. A la nostra ciutat van ser mig miler d'abonats els que van restar sense llum durant més de tres dies. Per aquest motiu, Sant Cugat no podrà optar a aquesta part de les mesures.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.