Valldoreix demana a l'Ajuntament la part proporcional dels 15 milions d'euros de Sorea


Temes relacionats

Sorea i la gestió preventiva d'Economia, determinants en el superàvit de l'exercici de 2009 (16/mar/10)

L'alcalde obre la porta a destinar els diners de Sorea a urbanitzar carrers (16/feb/10)

Govern i oposició discrepen sobre la manera d'informar els grups del retorn dels diners de Sorea (16/feb/10)

ICV-EUiA vol que part dels diners que ha de retornar Sorea financiï la urbanització de districtes (29/des/09)


  • Comparteix:

Montserrat Turu, en una imatge d'arxiu a Cugat.cat

Montserrat Turu, en una imatge d'arxiu a Cugat.cat

L'EMD de Valldoreix sol·licita a Sant Cugat la part proporcional dels 15 milions d'euros que Sorea ha de retornar a l'Ajuntament. La demanda s'ha aprovat aquest dijous a la junta de veïns del territori amb els vots de la Candidatura de Progrés i Catalanista, que forma l'equip de govern. El grup de CiU-Actuem, a l'oposició, s'ha abstingut en considerar que la gestió de l'aigua no és competència de l'administració territorial i que no li pertoca a l'EMD distribuir els fons. Sant Cugat, però, ja ha inclòs els 15 milions en el pressupost municipal de 2009, fet que la Candidatura ha criticat durament ja que creu que primer s'hauria d'haver consensuat amb el territori.

La Candidatura de Progrés i Catalanista argumenta que una part d'aquests 15 milions, que Sorea ha de tornar per una mala interpretació de la companyia del contracte de concessió de l'aigua, corresponen als valldoreixencs. L'equip de govern del territori creu que hauria de disposar d'aquesta part proporcional, que xifra aproximadament en un 10%, per decidir en una consulta popular si la retorna directament als ciutadans o l'utilitza per fer millores al territori. Un possible ús d'aquests fons és el soterrament de les línies d'alta tensió de Valldoreix, segons el grup polític, ja que distribueix els diners entre els ciutadans.

Montserrat Turu és la presidenta de l'EMD.

Montserrat Turu

Si resulta que l'import surt de les quantitats que han pagat de més els veïns, l'import és dels veïns.




CiU-Actuem creu que l'Ajuntament ha de tenir en compte Valldoreix, però recorda que la gestió de l'aigua al municipi no és competència de l'EMD. La portaveu del grup, Àngels Solé, considera que gairebé és 'un acte de prepotència' que l'EMD demani aquests diners.

Àngels Solé

Nosaltres no podem exigir a l'Ajuntament que té una competència en la gestió de l'aigua aquests diners, és un acte de prepotència.


El fet que els 15 milions d'euros s'hagin inclòs en el pressupost municipal ha despertat les crítiques de la Candidatura de Progrés i Catalanista, que creu que s'hauria d'haver pactat abans. Pau Alonso és un dels vocals del grup polític.

Pau Alonso

Aquests diners s'han utilitzat per eixugar el dèficit de l'Ajuntament, sinó estava pràcticament en fallida.


L'equip d'Economia de l'Ajuntament va explicar en el ple de la setmana passada que els 15 milions d'euros són fruit de la tasca de gestió preventiva dels tècnics municipals, que ha permès descobrir l'error en el contracte de concessió d'aigua. La injecció de Sorea també ha permès a l'equip de govern eliminar els possibles no ingressos que la ciutat arrossegava, com són, per exemple, els derivats de l'arribada d'Ikea a la ciutat.

D'altra banda, durant la junta de veïns també s'ha donat a conèixer la liquidació del pressupost del 2009, prorrogat del 2008. Els comptes deixen un romanent de tresoreria al territori de 8.300 euros, molt inferior al d'anys anteriors ja que, segons ha explicat el vocal d'Economia de l'EMD, Joan Gaya, s'ha ajornat el pagament dels veïns del Pla de les Bobines. L'EMD ha suplert aquestes quantitats amb el romanent, que recuperarà quan els veïns vagin aportant les seves quotes.



  • Comparteix:

COMENTARIS

La pregunta te que ser, com es possible que encara fem servir el pressupost del 2008 ? Estem al 2010. Com es que la Sra.Turu retira un punt a tractar que pot fer perdre una sub-vencio de 144.000€ ?. Potser seria bo que els veins tinguessin el pressupost i les seves partides, aixi podrien veure les desviacions economiques que hi han.

Enric. Enviat el 26/mar/10


El Sr. Alonoso i la Sra. Turu teoricament parlen per defendre al veins de valldoreix. Pura demagògia. Els veïns de la zona de Bobines estem arruitnats per culpa d'una mala gestió i de les mentides del seu govern des de fa anys. No es volen ni escoltar. Cao reunió en 19 mesos que han durat les obres! Això és un exemple del poc interès pels valdoreixencs! i no SOREA que no està en les seves mans!

clareta. Enviat el 26/mar/10


Enric, els de CIU-Actuem sabeu qeu feu xantatge amb aquest punt i esteu disposats a que es perdi la votació. per que no li dius al recoder que no faci modificacions? Els veïns de les Bobines van comprar les seves cases, més barates, ja que estaven sense asfaltar, per què les he de pagar jo amb els meus impostos? . No entenc com no es tornen els diners de sorea als veïns que hem pagat de més o a l\'emd com a mínim Us esteu venent VAlldoreix , cada vegada serem més independentistes del santcugat de CIU. Pere

Pere Serra (Valldoreix). Enviat el 26/mar/10


Sr. Serra a la transparencia li diu xantatge.A la prepotencia li diu bona gestíó no ?. El mon al reves.I el sou de la Turu de 63000 € l'any ?,i els 75000€ que costa el seu ultim sirvent que no serveix per res. Els 120.000 € gastats en asesoraments juridics i el cost de la gossera que hem pagat tots(vostè potser n'esta exent)No vingui defensant lo indefensable.La Turu ja esta suficientment retratada, es una pessetera i l'unica cosa que l'interesa es la seva masia del Perelló

Ramon. Enviat el 26/mar/10


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.