El Gremi d'Hosteleria de Sant Cugat veu la congelació de la llei antitabac com un reflex de la manca d'acceptació que genera


Temes relacionats

El Gremi de Restauradors preveu tancaments de locals si s'endureix la llei antitabac (22/gen/10)

Els bars i restaurants, descontents amb l'enduriment de la llei antitabac (22/gen/10)


  • Comparteix:

Una dona fumant a una terrassa

Una dona fumant a una terrassa

El Gremi d'Hosteleria de Sant Cugat considera que la prohibició de fumar en espais tancats s'ha ajornat fins a finals d'any perquè és una normativa que pressiona un sector en crisi i que ha aixecat moltes crítiques. El gremi també ha afirmat que els locals d'oci de la ciutat, com pubs i cafeteries, seran els més afectats per l'enduriment de la llei antitabac, que no tindrà tanta incidència en restaurants i altres establiments mitjans. Els propietaris dels bars no s'han mostrat preocupats davant una mesura que afectarà a tot el sector i que no donarà alternatives als clients.

La ministra de Sanitat i Política Social, Trinidad Jiménez, ha anunciat que l'enduriment de la llei no serà vigent durant aquest trimestre com estava previst, sinó a finals d'aquest any.

El membre de la junta del Gremi d'Hosteleria de la ciutat, Víctor Fayos, destaca la crisi i la poca popularitat de la norma com a motius d'aquest retard. Fayos també ha explicat l'afectació que tindrà aquesta normativa a la ciutat.

Víctor Fayos

A Sant Cugat el segment mig de la restauració no quedarà afectat. La problemàtica se centrarà més en l'establiment petit, de proximitat, la cafeteria.


La nova mesura, que suposa un enduriment de la llei antitabac vigent des del 2006, també podria causar el tancament o el reenfocament d'aquests establiments de lleure.



Els propietaris dels locals han mostrat divergències a l'hora d'opinar sobre la mesura. Alguns l'afronten amb resignació i d'altres fins i tot la veuen amb bons ulls. Tots ells però, han coincidit en què els clients s'acabaran acostumant a sortir del local per fumar.

Propietaris bars

A nosaltres no ens implicarà res. / Veig complicat que no es fumi. / La gent sortirà a fumar fora. / Estem esperant que s'aprovi perquè la nostra clientela són famílies. / La gent s'hi acostumarà.




La normativa ja es porta a terme a una desena de països de la Unió Europea. Aquesta comunitat demana als seus estats membres que l'apliquin abans del 2012.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.