Divergència d'opinió dels partits polítics davant la possible retallada del Fons per a la immigració


Temes relacionats

Sant Cugat podria paralitzar els projectes de cohesió social per la retallada del 'Fons per a la immigració' ( 6/abr/10)


  • Comparteix:

Els partits polítics amb representació al consistori han opinat a Cugat ràdio

Els partits polítics amb representació al consistori han opinat a Cugat ràdio

Els partits polítics amb representació al consistori coincideixen a l'hora de valorar positivament les accions per fomentar la cohesió social i les consideren necessàries, tot i que la retallada prevista pel govern estatal al Fons per a la immigració crea divergències d'opinió. CiU critica les polítiques econòmiques de l'executiu Zapatero, mentre que el PSC, ICV-EUiA i ERC remarquen la necessitat de continuar endavant amb els projectes municipals en aquest àmbit. El PP, de la seva banda, creu que cal l'ajuda de tots els partits per fer front a la retallada.

En la tertúlia política de Cugat Ràdio d'aquest dimarts, el regidor de CiU, Jordi Puigneró, s'ha mostrat preocupat per la retallada del fons que preveu l'executiu espanyol.

Jordi Puigneró

Estem preocupats, no sabem cap a on va el govern de Madrid, va a la deriva. Se'ns retallen totes les prestacions en polítiques d'immigració.



De la seva banda, el primer secretari del PSC, Ferran Villaseñor, ha criticat la sorpresa de l'equip de govern ja que, segons ha dit, el superhàbit en el pressupost local hauria de permetre seguir tirant endavant les accions de cohesió social.

Ferran Villaseñor

Nosaltres creiem que els aspectes socials i d'immigració no s'han de retallar en època de crisi.



El portaveu d'ICV-EUiA, Joan Calderon, també considera que l'equip de govern hauria d'haver previst la retallada del fons.

Joan Calderon

Ens sorprèn l'esglai de l'equip de govern perquè això s'hauria d'haver pressupostat i en teoria això hauria d'estar previst.




El regidor d'ERC Toni Ramon, de la seva banda, ha remarcat que no es poden deixar de fer accions per a la cohesió social.

Toni Ramon

Creiem que hem de continuar lluitant perquè no es retalli i així ho farà la consellera. Però l'Ajuntament no pot deixar de fer aquestes accions.




Finalment, la portaveu del PP, Berta Rodríguez, ha dit que per fer front a la retallada cal l'ajuda de tots els partits polítics locals.

Berta Rodríguez

Crec que tenim un problema. No pot ser que sempre haguem de fer mans i mànigues i s'han de fer els ajuts pertinents.






Els partits polítics han fet aquestes declaracions després de l'anunci del govern de Madrid d'una possible retallada del Fons per a la immigració. La tisorada, prevista del 65%, suposarà que la Generalitat ingressi enguany 15 milions d'euros, enlloc dels 43 que va rebre el 2009.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.