Recoder creu que l'alarmisme entorn la pedrera Berta no té fonament


Temes relacionats

Les veus contràries a reomplir la pedrera Berta amb residus d'ecoparcs fan front comú al CMSC ( 8/abr/10)

L'equip de govern continua assegurant que la part santcugatenca de la pedrera Berta s'omplirà només amb terra i runa ( 7/abr/10)

El govern no té constància de cap sol·licitud per omplir la pedrera Berta amb bales d'ecoparcs ( 7/abr/10)

Els grups polítics, a l'espera dels informes tècnics per reomplir la pedrera Berta amb residus d'ecoparcs ( 7/abr/10)

La Plataforma de Collserola s'oposa a la resolució del Suprem sobre la pedrera Berta (20/gen/10)

Els partits, prudents amb la sentència del Suprem que permet reomplir la pedrera Berta amb residus d'ecoparcs (20/gen/10)

La pedrera Berta es restaurarà amb residus d'ecoparcs ( 7/gen/10)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de la pedrera Berta, ubicada entre Sant Cugat i el Papiol

Imatge d'arxiu de la pedrera Berta, ubicada entre Sant Cugat i el Papiol

L'alcalde, Lluís Recoder, creu que no s'ha de crear 'alarmisme' davant la possibilitat de reomplir la pedrera Berta amb residus urbans provinents d'ecoparcs, tal com permet una sentència del Tribunal Suprem. Segons Recoder, el dictamen judicial obre les portes a noves autoritzacions, però l'alcalde ha recordat que de moment la llicència vigent autoritza només la restauració de la pedrera ubicada entre Sant Cugat i el Papiol amb runes i pedra.

Tot i la sentència del Tribunal Suprem, l'alcalde s'ha mostrat tranquil ja que ha assegurat que cap administració permetrà posar en perill l'aqüífer que hi ha sota la pedrera.

Lluís Recoder

Ni l'Ajuntament de Sant Cugat, ni l'Entitat Metropolitana de Residus, ni la Generalitat podran autoritzar activitats que posin en perill l'aqüífer.










Recoder creu que l'alarmisme creat entorn la restauració de la pedrera Berta no té fonament. Tot i així, ha assegurat entendre la preocupació de l'alcalde del Papiol, Albert Vilà.

Lluís Recoder

La pedrera Berta està a tocar del Papiol i el seu alcalde té una sensibilitat extrema i segurament compromisos polítics.


La sentència del Tribunal Suprem preveu que la restauració de la pedrera Berta es pugui fer utilitzant residus estabilitzats mitjançant un tractament previ en ecoparcs. Aquest procediment ha de garantir una proporció de materials biodegradables inferiors al 15%. De moment, la Generalitat assegura que no ha rebut cap sol·licitud per restaurar la pedrera Berta amb bales provinents d'ecoparcs. El govern ha explicat a Cugat.cat que la pedrera s'està restaurant a través d'un dipòsit controlat de runes i terres que té llicència ambiental des del maig de 2003.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.