Nou xoc entre govern i oposició a Valldoreix per modificacions del pressupost


Temes relacionats

El PSC, ICV-EUiA i ERC demanen 'responsabilitat' a CiU-Actuem i un 'marc d'entesa' a Valldoreix (13/abr/10)


  • Comparteix:

L'EMD ha celebrat una junta de veïns extraordinària aquest dilluns

L'EMD ha celebrat una junta de veïns extraordinària aquest dilluns

L'equip de govern i l'oposició de l'EMD de Valldoreix han posat de manifest de nou les seves discrepàncies a l'hora de debatre dues modificacions pressupostàries del 2008 aquest dilluns en una junta de veïns extraordinària. La Candidatura de Progrés i Catalanista, a l'equip de govern, retreu a CiU-Actuem, a l'oposició però amb majoria a la junta de veïns, que 'bloquegi' l'acció de govern després de forçar que la modificació dels comptes quedés sobre la taula. CiU-Actuem, de la seva banda, demana la suspensió de la desvinculació de partides per donar suport als punts pressupostaris.

La primera modificació que ha caigut de l'ordre del dia feia referència a la creació d'una partida pressupostària per a la rehabilitació de la riera de Can Nonell per un valor de 281.000 euros, amb una subvenció dels fons europeus Feder de 143.000 euros. La resta de la partida s'hauria de finançar amb un crèdit sense interès de la Diputació de Barcelona.

L'altra modificació pressupostària engloba una sèrie d'accions de govern, com són el pagament de subvencions a entitats, la contractació dels treballs de neteja forestal per la nevada, l'adquisició de la cuina i el mobiliari de l'escola bressol i la contractació de les obres d'urbanització del carrer Mariscota, d'entre altres.

La Candidatura de Progrés i Catalanista ha acusat l'oposició de bloquejar les accions de govern. Escoltem la presidenta de l'EMD, Montserrat Turu.

Montserrat Turu

Darrere d'això hi ha un bloqueig, vostès perverteixen la llei i utilitzen la majoria per dir mentides.


CiU-Actuem ha lamentat que l'equip de govern ajornés el debat dels dos punts que estaven a l'ordre del dia de la darrera junta de veïns ordinària. El grup de l'oposició creu que l'ajornament es deu a què la candidatura vol evitar aprovar una esmena seva que demana que se suspengui la desvinculació de les partides, és a dir, que cada partida pressupostària es pugui utilitzar únicament per allò pel qual ha estat creada, i que no es pugui utilitzar per un altre concepte.

A més, CiU-Actuem demana un informe tècnic que demostri que els treballs de rehabilitació de la riera de Can Nonell es poden dur a terme abans del 31 de desembre d'aquest any, un termini que requereix l'acceptació del fons Feder.

La portaveu de CiU-Actuem, Àngel Solé, ha criticat l'ajornament dels punts respecte la darrera junta i ha demanat la suspensió de la desvinculació de partides.

Àngels Solé

Per no haver d'acceptar l'aprovació d'una esmena que elimina la desvinculació entre partides, va preferir retirar aquesta modificació de la junta de veïns.


El vocal d'Economia de l'EMD, Joan Gaya, ha assegurat que les bases del pressupost de l'EMD on hi figuren les desvinculacions les va redactar CiU en el seu moment i que estarien disposats a restringir-les, com a l'Ajuntament de Sant Cugat, però no a eliminar-les.

El que sí que s'ha aprovat a la junta de veïns extraordinària és l'acceptació d'una subvenció de la Generalitat per a l'escola de música de 94.200 euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.